Succesvolle trio's van zingende broers in de Top 40

- Overig

 3T AJR Hanson Herrey's Jonas Brothers
Jonas Brothers

Na Sucker, Only Human, Like It’s Christmas en What A Man Gotta Do scoren de Jonas Brothers nu met X hun vijfde de Top 40-hit in iets meer dan een jaar tijd. Het totaal van de broers staat nu op 6 Top 40-hits. Maar zijn ze daarmee ook het succesvolste trio van zingende broers? Check hieronder het lijstje en krijg een dosis broederliefde.

Bee Gees (43 Top 40-hits, 8.097 Top 40-punten)
Voorlopig zijn de Bee Gees het succesvolste trio broers, want zij scoorden in totaal 8.097 Top 40-punten. Maar liefst 43 hits wisten Robin, Barry en Maurice Gibb in de Top 40 te scoren en daarmee dus ook dat enorme aantal punten. Daardoor staan de mannen op de zeventiende plek in de lijst van best scorende artiesten ooit in de Top 40-geschiedenis. Het succes van de Bee Gees begon al in 1967 toen Spicks And Specks tot de tweede plaats wist te komen. Daarna volgden klassiekers als Massachusetts, Words, Staying Alive, Night Fever en You Win Again.

3T (6 Top 40-hits, 1.502 Top 40-punten)
Taj, Tarryl en TJ Jackson hebben veel te danken aan hun bekende neef Michael. Zo was de King of Pop te horen op de achtergrond van hun grote hit I Need You en hij werkte met 3T samen op Why. De broers scoorden vijf van hun zes hits in 1996 en 1997. Daarna moesten we tot 2004 wachten op een nieuwe notering in de Top 40. Dat werd Stuck On You, een cover van Lionel Richie. Taj, Tarryl en TJ treden nog altijd op tijdens 90's feesten, maar ook hun eigens shows trekken nog altijd publiek. Al is dat wel wat ouder geworden dan in 1996. TJ bracht daarnaast eigen muziek uit. Over de band met zijn broers vertelde hij vorig jaar: "Ik hou echt van mijn broers en we zullen altijd 3T zijn. Voordat we iets waren en zelfs vóór onze doorbraak met Anything waren we al maatjes en brachten we veel tijd door met het maken van muziek. Dat is zo speciaal, misschien wel magisch. Dus ik zou niet twijfelen, als Taj en Tarryl me bellen met de vraag of ik zin heb om weer nieuwe tracks met hen op te nemen. Ik zal mezelf altijd als een derde van 3T beschouwen."

Jonas Brothers (6 Top 40-hits, 1.257 Top 40-punten)
In 2008 kwamen Kevin, Nick en Joe al de Top 40 binnen. Met SOS bereikten de Jonas Brothers de 32e plek, maar nog veel belangrijker: hun fanbase in Nederland kreeg eindelijk wat het wilde. De mannen waren namelijk in de Verenigde Staten al retepopulair. Helaas leek het bij SOS te blijven, want tracks als When You Look Me In The Eyes, Burnin' Up en Paranoid kwamen niet verder dan de Tipparade. De band nam een break en gingen de Jonasjes hun eigen weg. Joe had succes met DNCE,Nick ging solo aan de bak en Kevin bleef wat op de achtergrond. Vorig jaar kwam de groep weer bij elkaar en dat was maar goed ook, want de heren veroveren nu ook landen waar ze voorheen geen hits scoorden. 

Hanson (4 Top 40-hits, 771 Top 40-punten)
Isaac, Taylor en Zac Hanson kunnen natuurlijk niet ontbreken. De broers Hanson hebben nog altijd een flinke schare fans, die ieder jaar Hanson Day vieren. Het drietal heeft zelfs een eigen biermerk. In 1997 maken we kennis met de knappe leadzanger Taylor, de stoere gitarist Isaac en de schattige drummer Zac. Mmmbop wordt één van de bekendere tracks van de jaren 90 en komt in de Top 40 tot de tweede plek. Wat vaak vergeten wordt, is dat de boys daarna nog meer grote hits scoorden, zoals Where's The Love en I Will Come To You. In 2000 volgde met If Only de tot nu toe laatste hit in de lijst. Inmiddels zijn de mannen vader en dat levert soms grappige momenten op. Zo vertelde Isaac in een interview: "Toen mijn zoon vijf was, zei hij tegen mensen: 'mijn vader is een rockster.' De andere kinderen zouden 'timmerman' of 'accountant', zeggen, maar hij zei 'rockster'. Ik denk dat hij me dus wel cool vindt. "

AJR (1 Top 40-hit, 537 Top 40 punten)
Toch knap: 537 punten halen met je eerste (en tot nu toe enige) Top 40-hit. De broers Adam, Jack en Ryan Met flikten dat in 2017 met Weak. En dat voor een groep die als eerste single ooit een track uitbracht met een sample van Spongebob...  In 2013 trok Ryan de stoute schoenen aan en stuurde hij een link van het nummer I’m Ready naar verschillende artiesten. Dat linkje kwam ook bij Sia terecht en zij besloot de muzikale kwaliteiten van het drietal te delen met haar management. De track, met daarin dus de SpongeBob-sample, werd in augustus hun debuutsingle. Voor hun debuutalbum bracht AJR in 2016 de EP What Everyone’s Thinking uit en daarop staat ook de hit Weak, die Alarmschijf werd en tot de vijfde plek in de Top 40 kwam.

Herrey’s (1 Top 40-hit, 227 Top 40-punten)
Misschien zegt de naam Herrey's je niet heel veel, want de Zweden Per, Richard en Louis Herrey wonnen in 1984 het Eurovisiesongfestival en hebben daarna nooit meer de Top 40 of de Tipparade bereikt. Maar wanneer je de beelden ziet, begrijp je wel waarom de broers wonnen. Neem wat foute danspasjes en een makkelijk mee te zingen refrein en je hebt track die je niet snel zult vergeten... Ook leuk: probeer het dansje eens met wat vrienden na te doen. Je hebt plezier voor tien!

Foto: Instagram