Originals: Jealous Guy

- Overig

 John Lennon Roxy Music
Originals: Jealous Guy

Vandaag gaan we terug naar een hit van Roxy Music die Jealous Guy opnamen als eerbetoon aan John Lennon.

Jealous Guy vond zijn oorsprong ergens in 1968 toen The Beatles nog bij elkaar waren en op reis waren door India. Met de inspiratie van Maharishi Mahesh Yogi schreven zowel Paul McCartney als John Lennon een nummer. Mother Nature’s Son verscheen op The White Album waar Child Of Nature op de plank terecht kwam. Niet helemaal dan want in het huis van George Harrison werd er wel een demoversie van het nummer opgenomen.

John Lennon paste de tekst van het nummer aan en nam het op als Jealous Guy. en gaf het daarna een plek op zijn inmiddels wereldberoemde Imagine-album. Het nummer zou gaan over de angst die hij had om zijn geliefde, Yoko Ono, kwijt te raken.

Het nummer werd dankbaar en veelvuldig opnieuw uitgebracht in versies van onder meer The Black Crowes, Lou Reed en Deftones. In 1971 stond Susan Shirley er nog kortstondig mee in de Tipparade. De bekendste remake van het nummer is afkomstig van Roxy Music die er in zowel het Verenigd Koninkrijk als ook in Australië de eerste plek mee wist te bereiken. Daarin bleef ons land wel wat achter want het kwam in de Top 40 niet verder dan nummer 7. De single stond tegelijkertijd in de lijst met Woman, het nummer dat Lennon zelf had opgenomen.

Meer weten over de originelen van Top 40-hits? Check dan originelehits.nl