Kygo, Sandro Cavazza en Avicii voor vierde keer bij onderste drie

- Overig

 Joe Buck Cardi B Triggerfinger Avicii Sandro Cavazza Jimmy Page Puff Daddy Guus Meeuwis J Balvin Kygo
Kygo

Forever Yours van Kygo, Sandro Cavazza en Avicii is de 12e hit ooit die vier keer op rij op de onderste drie plekken van de Top 40 staat. Dat lijkt veel, maar dat is nog geen record.

Er zijn vier hits geweest die zelfs vijf achtereenvolgende weken op de plekken 38, 39 en 40 stonden. We selecteren vijf nummers die vier of meer weken achter elkaar niet verder dan nummer 38 kwamen.

THE WAY YOU TAKE TIME – Joe Buck (2019, 5 weken)
Joe Buck, die in het echt Sjoerd de Buck heet, schreef The Way You Take Time speciaal voor de commercial van een Nederlandse supermarktketen. Hij was toen al geen onbekende, want in 2016 deed hij mee aan de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Hij won niet, maar Ilse Delange was diep onder de indruk van hem. Zijn grote doorbraak komt pas in 2019 als de track achter de commercial veel lof krijgt. Joe maakt er een compleet nummer van, dat flink wat airplay zal krijgen op de radio. In de Top 40 komt de track tot 22. Vier weken staat The Way You Take Time op 39, onderbroken door één week op 38.

COME WITH ME – Puff Daddy featuring Jimmy Page (1998, 5 weken)
Ken je deze track nog? Come With Me is de soundtrack van de film Godzilla uit 1998, een film die gaat over het Amerikaanse wetenschappers en het leger die strijden tegen een dinosaurus die in New York zijn nakomelingen wil groot brengen. Diddy, in die tijd nog Puff Daddy, tekende met de legendarische Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page voor de soundtrack. De track komt tot de negende plek in de Top 40, maar komt in de laatste vijf weken niet hoger dan 38. Sterker nog: Come With Me staat in die laatste weken op de alle drie de onderste plekken.

I FOLLOW RIVERS – Triggerfinger (2012, 4 weken)
De Belgische rockband Triggerfinger maakt I Follow Rivers in 2012 niet met de gedachte om een nummer 1-hit te scoren. De groep van zanger en gitarist Ruben Block wordt in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM gevraagd om een cover te spelen. Gekozen wordt voor I Follow Rivers, waarmee zangeres Lykke Li op dat moment een hit scoort. Al snel blijkt de cover met de tingelende theekopjes een schot in de roos. Binnen enkele weken staat de track op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. In de laatste vier weken in de lijst komt het nummer niet verder dan 38.

IK WIL MET JE LACHEN (LIVE) – Guus Meeuwis & Vagant (1998, 4 weken)
Van Belgische rockers gaan we naar Brabantse levensgenieters. Ik Wil Met Je Lachen is in 1998 Guus Meeuwis' zevende Top 40-hit, na bekende klassiekers als Het Is Een Nacht… (Levensecht), Per Spoor (Kedeng Kendeng) en ’t Dondert en ’t Bliksemt. Ik Wil Met Je Lachen is live opgenomen tijdens een optreden van Guus en zijn gezelschap en bereikt in de Top 40 met een negentiende plek net de top 20. Net als alle voorgaande nummers in dit artikel dooft ook deze track langzaam uit. In de laatste 4 weken blijft het nummer onderaan de lijst hangen en staat de track zelfs twee weken op 40.

I LIKE IT – Cardi B & Bad Bunny & J Balvin (2018, 4 weken)
I Like It van Cardi B, Bad Bunny en J Balvin staat in 2018 9 weken in de Top 40 en komt niet verder dan de twintigste plek. Voor J Balvin is het dan al zijn derde Top 40-hit. De Colombiaanse-Amerikaan weet een jaar eerder een nummer 1-hit te scoren met Mi Gente (met Willy William) en komt samen met Nicky Jam tot de derde plek met X. De Puerto Ricaanse Bad Bunny scoort met I Like It juist zijn eerste Top 40-hit, terwijl hij in Zuid-Amerika al niet meer over straat kan. Cardi B is juist een van de grote sterren van 2018. Ze werkt op Finesse samen met Bruno Mars (#9), scoort ook nog eens met Rita Ora, Bebe Rexha en Charli XCX een hit met Girls (#19) en werkt op Girls Like You dan weer samen met Maroon 5 (#17). I Like It wordt haar vierde hit dat jaar. In de laatste 4 weken in de Top 40 tikt dat nummer alle drie de onderste posities aan.

Forever Yours van Kygo, Sandro Cavazza en Avicii staat dus nu op 4 weken. Mocht de track het nog twee weken volhouden op één van de onderste drie posities, dan is er sprake van een Top 40-record.

Foto: YouTube