Earth Hour: Dansen in het donker

- Overig

 Michael Jackson Marvin Gaye Panic! At The Disco Imagine Dragons Madonna Justin Timberlake Timbaland
Earth Hour

Om half 9 zaterdagavond is het Earth Hour. Dat hoeft niet te betekenen dat je dat uurtje hoeft stil te zitten. Wij hebben een lijstje gemaakt van tracks die je kan zingen en op kan dansen terwijl het donker is.

Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting in hun huis voor 1 uur te doven. Dit jaar vindt dat plaats op zaterdag 30 maart om half 9 's avonds. In dit lijstje staan er nummers die hiermee te maken hebben.

1. Michael Jackson - Earth Song
Het eerste nummer is van Michael Jackson en heet Earth Song. Het is één van de meest populaire nummers op het gebied van het redden van de aarde. In het nummer heeft hij het over oorlog, pollutie en de vernietiging van het milieu. Hij vraagt zich in het nummer of er tijd is om dit allemaal om te draaien. Het nummer is ook het laatste nummer dat Michael zong voordat hij in 2009 overleed.

Check de songtekst van Earth Song

2. Panic! At The Disco - Turn Off The Lights
Het nummer Turn Off The Lights is niet de grootste hit voor de band, maar het past wel bij het thema van dit artikel. Het nummer gaat niet over de aarde, maar Panic! At The Disco heeft het wel over het uitdoen van de lichten. De band staat op dit moment in de de Top 40 met het nummer High Hopes.

3. Marvin Gaye - Mercy Mercy Me (The Ecology)
Marvin Gaye zijn klassieker Mercy Mercy Me schreef hij in 1971 over de verwaarlozing van de aarde. In het nummer vraagt hij waar de blauwe lucht is gebleven en zingt hij over olie die in de oceaan beland. Toen Marvin het nummer aan de platenbaas liet horen, dacht de baas dat het nummer het niet goed zou doen op de markt. De platenbaas wist ook niet wat ecologie was. Uiteindelijk is het nummer toch een hit geworden in Amerika!

 

4. Madonna ft. Justin Timberlake & Timbaland - 4 Minutes
Het nummer 4 Minutes van Madonna, Justin Timberlake en Timbaland heeft geen duidelijke en harde teksten als Earth Song en Mercy Mercy Me, maar de boodschap is duidelijk. Er is niet veel tijd over om de wereld te redden. De track zorgt voor urgentie om in actie te komen en moet ons aanmoedigen om op te staan en iets te doen! 

Check de songtekst van 4 minutes

5. Imagine Dragons - Radioactive
Als we niet voorziching zijn, zal de natuur eronder lijden. Daar gaat Radioactive van Imagine Dragons over. In het nummer wordt er een beeld geschetst van een wereld vol met as en stof, waar er chemicaliën worden ingeademd. Dat is niet een wereld waar wij in willen leven! Doe jij mee met Earth Hour?

Check de songtekst van Radioactive

(Foto: YouTube)