192TV: De Top 40 van 27 april 1968

- Overig

 Cliff Richard
192TV: De Top 40 van 27 april 1968

Iedere zaterdag zie je op 192TV een terugblik in de historie van de Nederlandse Top 40. Deze week een overzicht van de lijst van 50 jaar geleden.

In Rozenburg besluit Cornelis Verolme te beginnen met de bouw van een mammoetdok. Het dok, dat het grootste ter wereld moet worden, kost 100 miljoen gulden om te bouwen. Verolme wacht niet langer op een kredietgarantie van de Nederlandse overheid. Op kasteel Drakensteyn viert prins Willem Alexander zijn eerste verjaardag tijdens een zomers weekeinde met temperaturen rond 20 graden. De ANWB maakt bekend dat Nederland weer in trek is als vakantieland. Zes miljoen Nederlanders zullen hun vakantie in eigen land gaan doorrengen. Verder reizen zo’n één miljoen Nederlanders naar Duitsland en zal een kwart miljoen vakantiegangers het vliegtuig nemen.

Met zijn 14e Top 40-hit scoort Cliff Richard voor het eerst een nummer 1-hit, Congratulations. Alleen zijn Top 40-debuut, I Could Easily Fall (In Love With You) kwam met een vierde plek in 1965 een beetje in de buurt. The Bee Gees scoren na inmiddels al drie nummer 1-hits (Massachusetts, World en Words) hun achtste Top 40-hit; Jumbo / The Singer Sang His Song is de hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 9. Hush, de tweede en ook laatste hit van Billy Joe Royal, is met elf plekken winst de snelste stijger in de lijst. Ook Massiel (La La La), de Kinks (Wonder Boy), Percy Sledge (Take Time To Know Her), Jacques Dutronc (Il Est Cinq Heure, Paris S’éveille), Procol Harum (Quite Rightly So) en The Eddysons (Ups And Downs) zijn nieuw in de lijst.

Zaterdag zie je vanaf 16.00 uur op 192TV de clips uit de lijst van 27 april 1968.