Top 40 Weekly: Ed is onverslaanbaar, Broederliefde loser van de week

- Nieuws

 Ed Sheeran Broederliefde Jennifer Lopez George Michael Justin Bieber Afrojack Lady Gaga Tyga Zayn B-Brave
Top 40 Weekly: Ed is onverslaanbaar, Broederliefde loser van de week

De week is weer voorbij. Wij zetten de belangrijkste, leukste en grappigste muzikale nieuwtjes van de afgelopen week nog eens op een rij. En natuurlijk check je ook wat sleaze en dirt!

Winnaar van de week: Ed Sheeran
Natuurlijk kan alleen Ed Sheeran de winnaar van deze week zijn. Waarom? Denk allereerst eens aan het bericht dat zijn derde studioalbum Divide al na vijf dagen het record van meeste streams wereldwijd op zijn naam kon schrijven. Met een totaal van 273 miljoen streams was hij op dat moment al voorbij het vorige record, dat op naam stond van Starboy van The Weeknd. Na een complete week komt Sheeran op ruim 371 miljoen streams, waar Starboy bleef steken op 223 miljoen.

En dan moest afgelopen vrijdag nog komen: toen werden de nieuwe rangen en standen van de officiële Britse hitlijst bekend en daarin is het complete album van Ed terug te vinden in de top 20. Shape Of You blijft voor de negende week de nummer 1, waar Galway Girl nieuw is op nummer 2 en Castle On The Hill de derde plek bezet. Loser van de week: Broederliefde
Soms komen er in deze rubriek sterren langs, die niet zulke slimme dingen doen. In dit geval is het vergrijp gewoon dom. Oké, oké. Misschien heeft rapper Emms het niet zo bedoeld, maar hij in een filmpje zien we hem toch echt iets vreemds roepen over Joodse mensen, met wat andere Feyenoord-fans. Niet zo handig als je Ambassadeur van de Vrijheid wil zijn. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei liet weten dat Broederliefde voor alle aandacht rond 4 en 5 mei niet de meest geschikte keuze is omdat veel mensen de uitlatingen niet passend vinden. Er wordt overigens geen vervangende ambassadeur gekozen.

George Michael stierf natuurlijke dood
Na maandenlang onderzoek, was er deze week witte rook. “Het onderzoek naar de dood van George Michael is afgerond en het definitieve rapport is ontvangen”, zo werd medegedeeld in een verklaring aan de BBC. “Er is een bevestigde natuurlijke dood. Het onderzoek is afgerond.” De zanger overleed op eerste kerstdag aan problemen met zijn hart en lever, zo is de conclusie. Een misdrijf was al uitgesloten maar in de elf weken na zijn overleden werd uitvoerig onderzoek gedaan naar sporen van drugs.

Zayn op zijn heetst
Zayn deelde deze week de eerste foto’s van de Versus-campagne, waarvan de hunk het nieuwe gezicht is. En ja, die foto’s zijn heet. De campagne is gemaakt door zijn vriendin Gigi Hadid en naast Malik zien we ook het Britse fotomodel Adwoa Aboah. De reeks beelden is bewust niet te gelikt geschoten en geeft het merk een rauw en authentiek gevoel mee. “Het was extra speciaal dat Gigi de campagne heeft geschoten”, zo liet Zayn weten in een verklaring. Volgens Donatella Versace verbeelden Zayn en Adwoa ‘de stemming van de huidige generatie uit met eerlijkheid, energie en liefde’.

 

#versusuncensored

Een bericht gedeeld door Zayn Malik (@zayn) op


Tyga is nalatig
Bijna hadden we rapper Tyga als loser van de week gekozen. De 27-jarige rapper tekende een contract met een organisator voor een tweetal optredens. Daarmee werd hij vastgelegd voor shows in Santa Monica (in 2014) en Las Vegas (in 2015). Tyga kwam niet opdagen in Santa Monica en presteerde het ook nog eens een dag vóór de afgesproken datum in Las Vegas een concert te organiseren op een andere plek in die stad. De concertorganisator, Z Entertainment, vroeg de rechter een schadevergoeding van bijna 95.000 euro toe te kennen, maar die oordeelde dat een bedrag van iets meer dan 61.000 euro voldoende was voor contractbreuk. Tyga kwam natuurlijk niet naar de zitting. Die had vast iets beters te doen…

Slapeloze Liam
Liam Payne heeft slapeloze nachten en dan is zijn vriendin Cheryl nog niet eens bevallen. De zanger heeft alles op alles gezet om zijn debuutalbum nog voor de bevalling van Cheryl af te kunnen ronden. “Het is op dit moment niet ideaal, maar hij wil zich volledig vrij maken om er te zijn voor moeder en kind. Maar hij is al helemaal gebroken door zijn schema. Mensen in de studio zien hem alleen maar in de nacht en dan sluit hij zichzelf op van 9 uur in de avond tot 4 of 5 uur in de nacht. Alleen voor een sigaret neemt hij pauze”, zo vertelt een insider aan The Sun. Deze week liet Liam wel een bijzondere tattoo zetten.

 

©1993

Een bericht gedeeld door Liam Payne (@liampayne) op


Afrojack had Buma in zijn zak
Nee, niet de lijsttrekker van het CDA. Afrojack en Giorgio Tuinfort kregen maandagavond de Buma Award Internationaal uitgereikt. De twee kregen de onderscheiding voor het hummer This One’s For You, dat ze samen met David Guetta, Ester Dean en Thomas Troelsen schreven. Het nummer, dat als thema werd gebruikt voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2016, was het meest gedraaide, gestreamde en verkochte nummer in het buitenland. Andere winnaars van de Buma Awards check je hier.The Bieber Files (5)
Justin Bieber kwam deze week vooral het nieuws vanwege een 42-jarige, Australische pedo, die zich voor hem uit gaf. Volgens de autoriteiten van Queensland is het niet de eerste aanklacht tegen de man die al in het bezit was van kinderporno en een netwerk onderhield, om dat materiaal bij minderjarigen los te krijgen. Aan het einde van de week liet Justin zien dat hij nog steeds geen selfies wil nemen met fans. Tegen de 20-jarige Sebah Helal zei hij, toen zij hem belaagde: “Je schendt mijn privacy! Nee, ik wil niet met je op de foto. Ik word ziek van je!” Knuffelen mag wel, zo blijkt uit foto’s op Instagram.

 

Let's hug each other more

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber) op


De lady is bezet
E! News toonde deze week een foto waarop Lady Gaga met haar manager Christian Carino zoenend stonden afgebeeld. De twee liepen hand in hand naar buiten bij een hotel in West Hollywood, waar op dat moment ook Christina Aguilera en Tommy Hilfiger aanwezig waren. Of de 30-jarige zangeres er zelf ook wat over gaat zeggen is de vraag. Vorige maand vroeg Ryan Seacrest naar haar liefdesleven, waarop ze hem liet weten dat ze daar nooit wat over zegt.


De standjes van J.Lo
Kinky! Jennifer Lopez heeft handboeien in haar nachtkastje. Of ze zelf de boeien om heeft vertelt ze niet, maar de zangeres onthulde wel wat meer slaapkamergeheimen.“Het hangt van mijn stemming af”, zo onthulde ze woensdag in een gesprek met Andy Cohen. De 47-jarige zangeres was heel open over haar seksleven. Zo deelde ze dat ze een triootje maar niks vindt en dat het licht tijdens de seks gewoon aan blijft. “Ik wil het graag zien”, zo verduidelijkte ze.

B-bye B-Brave
Dat kwam onverwacht. B-Brave maakte deze week bekend dat de boyband ermee kapt. En dan krijg je teksten die je kunt verwachten: "Het is een ongelofelijke reis geweest en we zijn ontzettend trots op elkaar in hoe ver we het hebben geschopt als Nederlandse boyband." Maar ondertussen leek het ook alsof de band door ruzie uit elkaar was gevallen. Zo wist groepslid Kaj te vertellen dat het ook voor hem onverwacht kwam. Het leidde tot de nodige roddels. Gelukkig voor de fans: Dioni, Jai, Samuel, Kaj en Cassius gaan wel door in de muziek. En dan gaat Cassius met zijn gespierde body ook nog eens meedoen met Adam zkt. Eva Vips. Zeer nice!