Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 42

Top 4: Opgevallen! week 42
Vlemmix & Roos  Madonna  Victoria Beckham  The Rolling Stones 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Johan Vlemmix

Johan Vlemmix is op zoek naar de liefde. Drie jaar geleden dook hij al eens op in een speciale BN'er-aflevering van First Dates en afgelopen week was hij te zien in het SBS6-programma Lang Leve De Liefde. Daar werd de vrolijke Brabantse duizendpoot gekoppeld aan Kiki, een 52-jarge communicatieadviseur uit 's-Gravendeel. Na 24 uur, waarin Johan Kiki onder meer onderwierp aan een rampenoefening, wilde Kiki de date best nog verlengen om Johan beter te leren kennen. Johan zelf dacht echter dat het beter was om dit niet toen om Kiki juist te beschermen tegen zijn 'valkuilen'. Bovendien wilde hij haar na een beurse knie, die ze had overgehouden aan Johans rampenoefening, niet nog verder beschadigen. Mogelijk zien we Johan over een tijd wel weer terug in het programma, want bij Johans vertrek uit het appartement kwam een oproep in beeld gebracht voor een nieuwe date met Johan. Hieronder kun je nog eens terugluisteren naar de enige Top 40-hit van Johan Vlemmix: Een Bussie Vol Met Polen!! Dat was een nummer met Nol Roos over arbeidsmigranten die na de toetreding van Polen tot de Europese Unie in de Nederlandse bouwsector en land- en tuinbouw zijn komen werken.

2 (--) Madonna

De grootste wereldster die afgelopen week de lage landen bezocht, is Madonna. Ze was niet in Nederland, maar wel in België. Daar gaf de 65-jarige Queen Of Pop zaterdag en zondag een concert in het Sportpaleis in Antwerpen. Het waren de eerste twee concerten van The Celebration Tour op het Europese vasteland, nadat ze een week eerder haar wereldtournee is Londense O2 Arena had afgetrapt. Madonna stelde het geduld van haar fans op beide dagen wel op de proef. De concerten zouden om 20:30 uur beginnen, maar ze verscheen zowel op zaterdag als op zondag pas na 21:30 uur op het podium. Ze gaf vervolgens wel twee spectaculaire shows die aan de verwachtingen van de fans voldeden. Zaterdag werd ze ook even emotioneel toen ze tussen twee nummers even sprak over haar ziekenhuisopname vanwege een ernstige bacteriële infectie, waardoor ze het eerste deel van haar wereldtournee heeft moeten uitstellen. Ze noemde het een 'fucking wonder' dat ze nog leeft en maakte de vergelijking met haar moeder, die overleed aan gevolgen van borstkanker toen Madonna nog maar 5 jaar oud was. Nederlandse fans moeten nog even wachten op een concert van Madonna. Pas op 1 en 2 december staat de zangeres in de Amsterdamse Ziggo Dome.

3 (4) Victoria Beckham

Vorige week schreven we in deze rubriek al over de Netflixdocumentairereeks Beckham en de rol die Davids echtgenote Victoria daarin heeft. Deze week stijgt Posh Spice een plaatsje in ons populariteitsmeting. Als we alle Spice Girls rangschikken op solosucces in de de Top 40, dan wordt de volgorde: 1. Melanie C, 2. Geri, 3 Melanie B, 4. Victoria en 5. Emma. Die laatste is de enige die nog nooit zonder de andere Spice Girls in de lijst heeft gestaan. Van de vier die wel een solohit scoorden, was Victoria de laatste. Daarnaast is ze enige die nooit in de top 10 heeft gestaan. Victoria scoorde (net als Melanie B) slechts één hit. Dat deed ze met de track Out Of Your Mind. Deze samenwerking met het producersduo True Steppers en Another Level-zanger Dane Bowers bereikte in het najaar van 2000 de 16e plaats in de Top 40. Victoria was op dat moment als getrouwd met David Beckham en is zodoende de enige Spice Girl die niet onder haar (al dan niet afgekorte) meisjesnaam in de Top 40 heeft gestaan.

4 (--) The Rolling Stones

De meeste besproken release in de popwereld van afgelopen week in zonder twijfel het album Hackney Diamonds van The Rolling Stones. Het is het eerste album met nieuwe muziek van de band sinds A Bigger Bang uit 2005. In dat jaar scoorden The Rolling Stones ook hun voorlopig laatste hit met Streets Of Love. Tussendoor bracht de groep in 2016 nog wel het album Blue & Lonesome uit, maar daar stonden enkel covers op. Hackney Diamonds is het eerste album van de Stones sinds het overlijden van drummer Charlie Watts in 2021. Op twee tracks, die werden opgenomen voor zijn overlijden, is Charlie nog wel te horen. Op een daarvan, Live By The Sword, speelt zelfs Bill Wyman weer mee, waarmee de iconische bezetting uit de periode 1975-1993 weer even terug is. Andere gastbijdragen op het album zijn van onder anderen Stevie Wonder, Elton John, ex-BeatlePaul McCartney en Lady Gaga. Die laatste zingt met de band mee op de track Sweet Sounds Of Heaven, die momenteel op nummer 21 staat in de Tipparade.

(Foto: Alex P. Kok / Wikimedia Commons / Johan Vlemmix, Eindhoven, 2011 / CC BY-SA 4.0)

(23/10/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Loreen - Is It Love
Details Son Mieux - Tonight
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Dua Lipa - Training Season
Details Antoon - Blindelings
Details Cyril - Stumblin' In
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Rondé - Undecided
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Tate McRae - Greedy
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Di-Rect - My Blood
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor