Skyboy van Duncan Laurence pakt de Alarmschijf

- Nieuws

 Duncan Laurence
Skyboy van Duncan Laurence pakt de Alarmschijf

Skyboy is misschien wel de meest kwetsbare track die Duncan Laurence tot nu toe heeft uitgebracht. De komende week is het de Alarmschijf bij Qmusic en kun je er daar dus extra van genieten.

“Voor mij is Skyboy één van mijn favoriete liedjes ooit,” zo onthulde Duncan Laurence vorige week aan Domien Verschuuren bij Qmusic, bij de primeur van de nieuwe track van de Rotterdammer. “Ik denk zelfs dat het stiekem boven Arcade staat. Het is zo’n persoonlijk liedje.” Skyboy gaat over de zoektocht en acceptatie van de identiteit van de zanger. Daar viel het verhaal van zijn verloofde mee samen. “Jordan en ik hebben onze beide jeugdverhalen in dit liedje gestopt en we hebben er zo iets emotioneel en persoonlijks van gemaakt." 

Queer
"We hebben geprobeerd de hoop in het refrein te stoppen, waar wij in onze jeugd zo naar zochten, omdat er nog niet echt queer-voorbeelden waren in die tijd. Jordan is heel erg in een christelijke omgeving opgegroeid, ik ben vlakbij Rotterdam opgegroeid waar de acceptatie van queer zijn ook nog niet lekker liep, dus dit is een emotioneel verhaal met heel veel zeer erin. Maar tegelijkertijd is het zo’n hoopvol nummer, dat heerlijk is om te zingen en te schreeuwen. Daarom is het één van mijn favorieten."

Skyboy is de vierde Alarmschijf voor Duncan, na Someone Else, Feel Something (met Armin van Buuren) en Electric Life. 

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.