Savage Love (Laxed - Siren Beat) is officieel dé zomerhit van 2020

- Nieuws

 Jason Derulo Jawsh 685 Conkarah Shaggy Harry Styles Lost Frequencies Kelvin Jones The Black Eyed Peas Ozuna J Rey Soul Topic A7S Robin Schulz Wes Nea Snelle Jonas Brothers Karol G
Savage Love (Laxed - Siren Beat) is officieel dé zomerhit van 2020

Op dinsdag 22 september komt er officieel een einde aan de zomer. En dat betekent dat de laatste Top 40 van de zomer is verschenen. Ieder jaar kijken we dan naar de zomerhit van het jaar.

Als we kijken naar de officiele cijfers, dan is er één track die er bovenuit steekt: Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo. Die track stond vijf weken op nummer 1 en wist in totaal 485 Top 40-punten bij elkaar te sprokkelen. Hoe dat zit? Dat leggen we even uit. Iedere week krijgt iedere positie in de lijst punten. De nummer 40 krijgt 1 punten, de nummer 39 2 punten en uiteindelijk is de eerste plek 40 punten waard. Aan het einde van de zomer komt daar een totaal uit. Savage Love stapt in de voetsporen van onder andere Dura van Daddy Yankee en I Don’t Care van Ed Sheeran en Justin Bieber, de zomerhits van 2018 en 2019.

Tweede plek voor Harry Styles
Watermelon Sugar van Harry Styles volgt op kleine afstaand. Dat nummer kwam in de zomerperiode van 13 weken tot 474 punten. De track stond deze zomer één week op de tweede plaats en daarmee is het de hoogst genoteerde hit van één van de leden van One Direction. Zayn, die definitief uit de boyband stapte, had eerder het record handen. Dusk Till Dawn (met Sia) wist in 2017 tot de derde plek te komen.

Banana maakt favorietenrol niet waar
Banana – DJ FLe Minisiren Remix van Conkarah en Shaggy leek in juni nog de gedoodverfde kandidaat om de zomerhit van dit jaar te scoren, maar de ex-nummer 1 bleek toch te vroeg te hebben gepiekt. Het duo strandt op 15 punten achterstand van Jawsh 685 en Jason Derulo, maar heeft wel een flinke voorsprong. Daar staan de Black Eyed Peas, Ozuna en J. Rey Soul, die met Mamacita vier weken op de vijfde plek stonden en in de hele zomer tot 438 Top 40-punten wisten te komen.

Lost Frequencies en Kelvin Jones verrassen
De verrassende nummer 5 van de lijst is Love To Go van Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones, dat drie weken op de zevende plek wist door te brengen en in de zomerperiode op een totaal van 406 punten wist te komen. Eerder stond de Belgische Felix De Laet al in 2017 in de zomer met Are You With Me en Reality (met Janieck Devy) in de Top 40. Daarna volgden Beautiful Life (met Sandro Cavazza in 2016 en dit jaar is het in de laatste lijst van de zomer nog raak met Don’t Leave Me Now (met Mathiau Koss).

Drie tracks met 12 weken
Een groot deel van de tien populairste zomerse nummers stond gedurende de zomer de gehele 13 weken in de Nederlandse Top 40, op drie nummers na. Alane van Robin Schulz en Wes (#6), Breaking Me van Topic & A7s (#8) en Some Say van Nea (#10) haalde in 12 weken de top 10 van grootste zomerhits van 2020. Kleur van Snelle (#9), X van Jonas Brothers en Karol G (#7) maken de top 10 compleet.

Foto: YouTube