‘Paul McCartney hoefde Kanye niet’

- Nieuws

 The Beatles Paul McCartney Kanye West
Paul McCartney

Paul McCartney heeft een aanbod van Kanye West, om zijn nieuwe album te produceren, afgeslagen.

Afgelopen week verscheen het nieuwe album van McCartney, Egypt Station. In een gesprek met GQ heeft de ex-Beatle laten weten dat hij niet op het aanbod van Kanye West, om de productie voor zijn rekening te nemen, is ingegaan. “Ik dacht… nee. Ik wist al een beetje welke richting ik op wilde gaan. Daarbij wist ik dat die erg afwijkend zou zijn van waar Kanye heen zou willen gaan”, zo zei hij. “Maar ik heb er beslist over nagedacht en vond het idee interessant. Toch maar niet”, zo zei de 76-jarige zanger.

Paul McCartney en Kanye West troffen elkaar voor het eerst tijdens de MTV Europe Music Awards in 2008. Daar vonden de twee elkaar in liefdesverdriet: “Ik had net mijn scheiding achter de rug en moest daar nog van bijkomen. Toen ik hem iets vertelde liet hij weten dat ook hij net een relatie met iemand had uitgemaakt. Toen pakte hij zijn telefoon en liet hij een fantastisch nummer horen. De titel weet ik niet meer maar het is één van zijn meest bekende nummers. Ik mocht hem en dat nummer toen.”

In 2014 werd Paul McCartney benaderd om een nummer met West te maken en dat resulteerde in FourFiveSeconds dat een jaar later drie weken op de tweede plaats van de Top 40 kwam. “Ik had mijn bas klaar voor het geval het serieus zou worden. Ik was ook in de veronderstelling dat we daadwerkelijk samen zouden gaan zitten om een nummer te schrijven. Het bleek echter dat we een soort van ‘pool’ van ingrediënten maakten; dat is hoe hij werk.”

(Foto: BSR Agency)