Måneskin pakt eerste Alarmschijf

- Nieuws

 Måneskin
Måneskin pakt eerste Alarmschijf

Måneskin won vorig jaar met Zitti E Buoni het Eurovisiesongfestival. Supermodel is de nieuwe single van de Italianen en dat is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Het lijkt korter geleden, maar het is toch alweer een jaar terug dat Italië de winst pakte in de finale in Rotterdam. Sindsdien is het succes van Måneskin alleen maar groter geworden. De band had al een grote fanbase door heel Europa en die is alleen maar gegroeid. Met Beggin’ volgde er bovendien nog een tweede Top 40-hit in Nederland, terwijl I Wannabe Your Slave flink werd gestreamd. Met het festival in eigen land is het ook tijd voor een gloednieuwe track. Zanger Damiano David, bassist Victoria De Angelis, gitarist Thomas Raggi en drummer Ethan Torchio kozen voor Supermodel.

Gevaarlijke vrouw
Dat nummer ontstond toen de band in de Verenigde Staten was, zo vertelden de leden onlangs. “We schreven Supermodel nadat we enkele maanden in LA hadden doorgebracht. Soms waren we verrast en geïntrigeerd toen we ontdekten dat mensen zoveel om het idee van 'beroemdheid' en status gaven, geobsedeerd door hun uiterlijk en connecties. We begonnen ons een raadselachtig topmodel voor te stellen. Ze is echt cool, leuk en sociaal, maar in werkelijkheid heeft ze problemen en verbergt ze verdriet en verslaving.” De band voegt eraan toe dat je van haar houdt, maar dat je ook een beetje bang voor haar bent, omdat ze je in de problemen kan brengen.

Supermodel is de eerste Alarmschijf voor Måneskin. Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival zal de groep het nummer live ten gehore brengen voor miljoenen kijkers.

Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify!