Koos Alberts (71) overleden

- Nieuws

 Koos Alberts
Koos Alberts

Koos Alberts is vrijdag overleden, zo maakte zijn vrouw Joke bekend.

“Onze grote kanjer die de afgelopen vijf weken heeft gevochten om deze wedstrijd te winnen. Hoe verdrietig was het voor ons om zijn strijd te zien; deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen”, zo laat ze weten. Eind augustus werd hij geopereerd nadat er eerder deze zomer blaaskanker was geconstateerd. Vanwege ernstige complicaties volgde er begin september nog een operatie. Koos Alberts is deze vrijdag in het bijzijn van zijn dierbaren, kinderen en kleinkinderen rustig ingeslapen.

Nadat Koos Alberts eerst zong op feesten en partijen kwam zijn loopbaan in 1984 in een stroomversnelling met de single Ik Verscheurde Je Foto die aan het einde van dat jaar op nummer 7 in de Top 40 wist te komen. In december stond de zanger zelfs met drie gelijktijdige nummers in de lijst na de binnenkomst van Gisteren Heeft Zij Me Verlaten en Waarom Ben Ik Met Kerstmis Zo Alleen. Hij was de eerste Nederlandse zanger die dat wist te presteren. 

In 1987 was Alberts betrokken bij een auto-ongeluk en ontsnapte hij aan de dood. Sinds het ongeval was hij verlamd aan zijn onderlichaam en kon hij nog maar zingen met één stemband. De zanger wist zich na het ongeval terug te vechten op het podium en oogstte waardering bij zijn fans. In 1997 werd De Zomerzon, zijn duet met Yvon, zijn 17e en laatste hit in de Top 40.

(Foto: BSR Agency)