Kleinste Top 40-hit van 2020 voor Rita Ora

- Nieuws

 Rita Ora Sofi Tukker Gorgon City Miss Montreal Tabitha Snelle Thomas Acda
Kleinste Top 40-hit van 2020 voor Rita Ora

Rita Ora scoorde de kleinste Top 40-hit van 2020. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Nederlandse Top 40. De Britse zangeres kwam met How To Be Lonely in twee weken in de lijst niet verder dan nummer 40. Daarmee eindigde de track op slechts 2 Top 40-punten.

In het overzicht van kleinste hits van 2020 zijn alleen nummers meegenomen, die in 2020 de Top 40 binnenkwamen en die in dat jaar ook weer uit de lijst vielen. Nummers die in de laatste lijsten van 2020 zijn binnengekomen en dus nog in dit kalenderjaar in de Top 40 staan, vallen buiten het overzicht.

De vijf kleinste Top 40-hits van 2020 check je hieronder.

5. HALLO MET MIJ – Tabitha
Tabitha scoorde dit jaar niet alleen in het AVROTROS-programma Beste Zangers, maar ook in de Nederlandse Top 40. Eerder dit jaar was ze te horen op de ex-Alarmschijf Slapen Met Het Licht Aan, maar op 3 oktober van dit jaar kwam ze de lijst binnen met haar eigen track Hallo Met Mij, afkomstig van haar gelijknamige debuutalbum. Want hoewel de zangeres al jaren flink wordt gestreamd, was het wachten op haar eerste eigen bundeling van nummers. Het album kwam uit op Tabitha’s eigen label Neof Music Group. Eerder dit jaar verliet ze namelijk het TopNotch-label. De single Hallo Met Mij stond vier weken in de Lijst der Lijsten, met 36 als piekpositie en een totaal van 9 Top 40-punten.

4. SOMETHING UNREAL – The Script
Eigenlijk hadden de mannen van The Script begin dit jaar hun Sunsets & Full Moons Tour moeten afsluiten met twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Totdat corona roet in het eten gooide. De optredens werden in eerste instantie verplaatst naar juni, maar ook dat kon uiteraard niet doorgaan. Inmiddels zijn er twee nieuwe data gepland, die nog altijd wat verder weg zijn. Bedoeling is dat The Script op 7 en 8 juni 2021 alsnog naar Nederland komt voor de twee concerten in het kader van hun album, dat ook Sunsets & Full Moons heet. Op het zesde album van de Ierse band vind je onder andere de hits The Last Time en Something Unreal. Die laatste stond 3 weken in de Top 40 en had als piekpositie 37. Er staan 8 Top 40-punten achter de track.

3. LIAR - Davina Michelle
Davina Michelle zong haar Top 40-hit Liar in 2019 al tijdens de clubtour, die ze toen deed als opwarmertje voor haar eerste album. Dat verscheen eerder afgelopen zomer en heet, net als de single die Davina vlak voor Liar uitbracht, My Own World. De live-versie van Liar groeide al snel uit tot een publieksfavoriet. Vandaar dat Davina het nummer op het laatste moment nog snel als bonustrack aan haar album toevoegde, in een live-uitvoering. Dit jaar had ze Liar alsnog gewoon in de studio opgenomen en op single uitgebracht. Het resultaat was haar achtste Top 40-notering. Die stond 3 weken in de lijst, met 39 als hoogst behaalde positie en in totaal 5 behaalde Top 40-punten.

2. PAPA HEEFT WEER WAT GELEZEN – Snelle feat. Thomas Acda
Voor opnames voor Vrienden Van Amstel LIVE! reisden Snelle en Thomas Acda in 2019 af naar New York. De twee wilden al langer met elkaar samenwerken, want Snelle was vroeger fan van Acda & De Munnik en Thomas zag op zijn beurt ook wel wat in een duet met de zanger en rapper uit Deventer. Op de beroemde Brooklyn Bridge ontstond spontaan het idee voor Papa Heeft Weer Wat Gelezen. De track komt van de EP Sebastiaan, waar ook de Top 40-hits Kleur, De Overkant (met Suzan & Freek) en In De Schuur (met Ronnie Flex) op te vinden zijn. Papa Heeft Weer Wat Gelezen kwam op 13 november 2020 de lijst binnen op nummer 40 en komt in twee weken niet verder dan de 39e plek en 3 Top 40-punten.

1. HOW TO BE LONELY – Rita Ora
How To Be Lonely werd geschreven door Lewis Capaldi, die dit jaar nog flink bleef scoren met zijn track Before You Go. Hij vond dat hij niet de stem had om dit nummer te zingen, dus gaf hij How To Be Lonely weg aan Rita Ora, die dit cadeau met beide handen aanpakte. De single kwam op 2 mei 2020 de Lijst der Lijsten binnen op 40, om daar daarna nog week op te blijven staan. Vervolgens was het over. En dat is pech voor Rita, want verder scoorde ze geen Top 40-hits meer dit jaar. Gelukkig begint ze 2021 weer met een schone lei.

2019 meegeteld?
Wanneer er ook nummers worden meegeteld die in 2019 al in de lijst stonden en daar in 2020 in bleven staan, dan is Ze Kent Mij van Snelle en Yade Lauren de kleinste Top 40-hit. Die track pikte slechts één week op nummer 40 mee.

De grootste hits van 2020 check je in de Top 100 over 2020, die op vrijdag 1 januari vanaf 10:00 op Qmusic wordt uitgezonden!

Foto: YouTube