Nieuws
Alarmschijf

Kane pakt 16e Alarmschijf met What Are You Waiting For?

Kane pakt 16e Alarmschijf met What Are You Waiting For?
Kane 

Kane is terug en de Haagse band pakt meteen de Alarmschijf. What Are You Waiting For? hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic.

Het kan je niet ontgaan zijn. Afgelopen maandag maakten Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in de Q-middagshow van Qmusic-dj Domien Verschuuren bekend dat ze weer als Kane gaan knallen. Een dag later ging in diezelfde show de nieuwe single van de band in première: What Are You Waiting For? Die sluit weer perfect aan op de documentaire Kane: A Story Recorded, die nu te zien is op Videland. Daarin zijn beelden te zien die de mannen zelf maakten. Vanaf de start van Kane filmden zij hun belevenissen, om er later op terug te kunnen kijken. De docu leidde tot de concerten, maar ook tot een nieuwe single. Voor het eerst in dik 9 jaar zaten Dinand en Dennis weer met elkaar in de studio en één van de eerste nummers uit die sessies, was What Are You Waiting For.

Trots
Op What Are You Waiting For? zijn de heren bijzonder trots. “Een track met een diepere laag, zo lieten de hoofdleten in een statement weten. “What Are You Waiting For? is één van de eerste songs die Dennis en ik schreven toen we samen kwamen in januari dit jaar,” aldus Dinand. “Een song die representeert waar we nu 12 jaar na onze laatste release zijn aangekomen. Een call-to-action song die heel natuurlijk voelt nu in 2023. Dus de vraag die we ons zelf stelden begin van het jaar, kunnen we nu eindelijk ook vanaf vandaag aan jou stellen. Zullen we het vieren, samen jij met ons? Let’s go!” Dennis beaamt dat: “Na de docu en beslissing om live te spelen zijn we ook de studio in gegaan een nieuwe track. Hoe zou het zijn om na zo lang samen weer nieuwe muziek te maken? Nou, magisch en alsof we nooit gestopt zijn.”

16e Alarmschijf
Dat de band nog altijd populair is blijkt wel uit de 5 concerten die de Hagenezen in de Ziggo Dome zullen geven in juni volgend jaar. Shows vol hits, want Kane heeft er inmiddels 25 in de Nederlandse Top 40. De grootste is No Surrender uit 2009, dat de derde plek wist te halen, maar qua punten nog voor de nummer 1-hits Something To Say, Fearless en Shot Of A Gun staat. What Are You Waiting For? is de 16e (!) Alarmschijf voor de ‘band’ die in 2013 met I Love This City hun laatste scoorde. Dat werd ook hun 25e Top 40-hit. Kane was al de band met de meeste Alarmschijven, voor BLØF (14) en DI-RECT (13). Alleen Anouk scoorde vaker een Alarmschijf: 20 keer. 10,5 jaar zat er tussen de vorige en de huidige Alarmschijf van Kane. Het zet Dennis en Dinand op de achtste plek in het rijtje Nederlanders met de langste periode tussen twee Alarmschijven. Hier lees je daar meer over.

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.

(29/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating