Higher Ground 68e zittenblijver op 40

- Nieuws

 Martin Garrix John Martin Chris Brown Benny Benassi Niall Horan James Arthur Anne-Marie Zedd Kehlani Rita Ora
Higher Ground 68e zittenblijver op 40

Higher Ground van Martin Garrix en John Martin is de 68e track die op de onderste plek van de Top 40 weet te blijven staan. Het is het zesde nummer sinds 2011 die dit flikt. Check hieronder de vijf tracks die Higher Ground vanaf 2011 voorgingen.

Higher Ground is de 68e zittenblijver op nummer 40. Alle andere 2810 keren stond er een binnenkomer of een zakker op die plek. Een stijger is natuurlijk onmogelijk. Het is dit jaar trouwens de tweede zittenblijver op de laatste positie. How To Be Lonely van Rita Ora bleef in mei ook zitten op nummer 40, om de week erna te zijn verdwenen. Dat nummer stond ook slechts twee weken in de lijst en kwam niet verder dan nummer 40. In de afgelopen tien jaar bleef er vijf keer eerder een hit zitten op plek 40. Het is één keer eerder gebeurd dat een hit met 17 Top 40-weken op de teller bleef zitten op de laatste plek in de lijst: eind maart van 2019 gebeurde dat namelijk ook met Rewrite The Stars van James Arthur en Anne-Marie. We zetten de plakkers op 40 van de laatste jaren hieronder voor je op een rij.

BEAUTIFUL PEOPLE – Chris Brown & Benny Benassi (2011)
Op 11 juni 2011 stond Happiness van Alexis Jordan op 1 in de Top 40 en onderaan aan de lijst stonden Chris Brown en Benny Benassi met hun Beautiful People. De track bleef staan op 40 en de week erna was het nummer verdwenen. Ondanks dat Beautiful People Alarmschijf was, kwam de single in 7 weken in de lijst niet verder dan nummer 30.

ON THE LOOSE – Niall Horan (2018)
On The Loose is na This Town, Slow Hands en Too Much To Ask de vierde single van Niall's eerste soloalbum Flicker. Het is ook meteen zijn slechtst scorende track ooit in de Top 40: in 5 weken weet het nummer niet verder te komen dan 35. Net als Chris en Benny stond Niall twee weken achter elkaar op 40.

REWRITE THE STARS – James Arthur & Anne-Marie (2019)
Op 23 maart 2019 leek het klaar te zijn met Rewrite The Stars van James Arthur en Anne-Marie. Maar een week later stond de track, waarvan het origineel uit de film The Greatest Showman kwam, opnieuw op de veertigste plaats. Ironisch genoeg steeg toen Als Het Avond Is van Suzan & Freek naar 1. Lang konden de Britten niet meer genieten van hun verblijf in de lijst, want weer een week later waren ze toch echt verdwenen met hun track.

GOOD THING – Zedd & Kehlani (2019)
Zedd en Kehlani wisten vorig jaar iets bijzonders te presteren, al zullen ze er niet trots op zijn. Good Thing stond vorig jaar maar twee weken in de Lijst der Lijsten en kwam niet verder dan nummer 40. Daarmee werd het de kleinste hit van 2019, als we uiteraard de tracks niet meerekenen die uit 2018 meegingen naar 2019. 

HOW TO BE LONELY – Rita Ora (2020)
Zedd en Kehlani staan niet alleen, want dit jaar is Rita Ora tot nu toe de sjaak. Zij kwam op 40 de lijst binnen en moest na nog een week op die positie wieberen. Met twee puntjes is het tot nu toe de slechtst scorende track van 2020. 

HIGHER GROUND – Martin Garrix feat. John Martin (2020)
In de zeventiende week blijven Martin Garrix en John Martin op 40 plakken. Dankzij de goede airplaycijfers weet Higher Ground zich nog te redden in de lijst. Dat brengt het totaal aantal weken dat Martin Garrix nu, zonder onderbreking, in de Top 40 staat op 117 weken. Garrix is daarmee twee weken verwijderd van het record van Bruno Mars, die tussen 2010 en 2012 totaal 119 weken aan-een-stuk in de Lijst der Lijsten stond. Higher Ground kwam tot nu toe tot nummer 24.