Gabry Ponte, Lum!x en Daddy DJ pakken de Alarmschijf

- Nieuws

 Gabry Ponte Lum!x Daddy DJ
Gabry Ponte, Lum!x en Daddy DJ pakken de Alarmschijf

We Could Be Together van Gabry Ponte, Lum!x en Daddy DJ is een bewerking van de hit van die laatste uit 2001. Wat het origineel niet lukte, lukt de nieuwe versie nu wel. De komende week is het de Alarmschijf bij Qmusic.

Daddy DJ, please take me to the party… Die regel moet in de zomer van 2001 door heel wat hoofden hebben gespookt, toen Daddy DJ een dikke zomerhit was. Hij komt dan ook dik 10 keer in de track voor. Daddy DJ stond 14 weken in de Nederlandse Top 40 en kwam niet verder dan de vijftiende plek. Achter de act Daddy DJ gaan David Le Roy en Jean-Christophe Berval (en destijds ook Charly Merkiled) schuil. De Fransen leerden elkaar in Parijs kennen en deelden hun passie voor muziek. Heel succesvol waren zij hierna niet meer, want alleen Over You hoorden we in Nederland nog terug. Die track strandde in de Tipparade.

Boten
Maar het nummer Daddy DJ bleef nog lang sudderen. Basshunter had in 2006 de beurt om een zomerhit te scoren met Boten Anna. Maar daar moest natuurlijk een opvolger voor komen en dat werd Vi Sitter I Ventrilo Och Spelar DotA of zoals de track op het gedrukte exemplaar van de Top 40 werd vermeld: Dota. Die was volledig gebaseerd op de hit uit 2001 en het ontlokte een reactie bij de Nederlandse DJ Maarten. Hij kwam met Alle Idioten, met een refrein dat boekdelen spreekt: ‘Ja, alle idioten, die zingen over boten, dus waarom dan niet ikke, ik kan ook liedjes pikken…’

En nu, iets meer dan 20 jaar na de release van Daddy DJ, is er weer een nieuwe versie uitgebracht. Deze keer steken Gabry Ponte en Lum!x het nummer in het nieuw jasje, samen met de mannen van Daddy DJ zelf. Het resultaat is We Could Be Together. De tekst is veranderd, maar de beat is herkenbaar en opnieuw zeer aanstekelijk. Ideaal voor zomerdagen met hoge temperaturen. Voor Gabry Ponte en Lum!x kan het hun tweede samenwerkingshit worden in de Lijst der Lijsten, na Thunder, dat tot nummer 8 kwam.

Check alle Alarmschijven ooit in onze playlist op Spotify.