Easier van 5SOS is Alarmschijf

- Nieuws

 5 Seconds Of Summer
5SOS

De hele komende week is Easier van 5SOS de Alarmschijf op Qmusic. De Australische band riep voor de track de hulp in van een bekende hitmaker.

‘De Tedder in nood.’ Zo kun je Ryan Tedder wel noemen. Want hij schrijft niet alleen tracks voor zijn eigen band OneRepublic, maar helpt ook vaak andere artiesten uit de brand. Zo schreef hij mee aan Halo van Beyoncé, Sweeter van Gavin Degraw, I Want You To Know van Zedd en Selena Gomez, Happier van Ed Sheeran en Sucker van Jonas Brothers. En dat is nog maar een kleine greep uit de tracks die Ryan de hitlijsten in kreeg.

Donkere track
Ook 5 Seconds Of Summer deed voor de eerste single van hun aankomende vierde album even een belletje met de Amerikaan. Het resultaat is Easier, een track waarin de ‘Aussies’ zich afvragen of ze in een moeilijke relatie moeten  blijven, waarin hun partner niet lijkt te willen veranderen. Het is een voorbode voor het verdere nieuwe werk van de lads, want dat zal volgens een statement donkerder dan ooit zijn, geïnspireerd door bands als Depeche Mode en Nine Inch Nails.

Veel singles
Mooi nieuws voor de fans: nog voor het einde van het jaar willen Luke Hemmings, Calum Hood, Michael Clifford en Ashton Irwin minimaal de helft van het album als single hebben uitgebracht! Het album zal niet voor september verschijnen, wanneer 5SOS op tour gaat met The Chainsmokers.

Foto: YouTube