Duncan Laurence pakt Alarmschijf met Electric Life

- Nieuws

 Duncan Laurence
Duncan Laurence pakt Alarmschijf met Electric Life

Duncan Laurence start een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan en dat doet hij met de track Electric Life. Die hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic, want het is de nieuwe Alarmschijf.

Electric Life heeft niet het makkelijkste thema: de dood. Maar daar is de zanger zich bewust van en hij wilde er dan ook een andere draai aangeven. “Ik wilde een hoopvolle song over de dood maken”, vertelde Duncan in de Q-middagshow van Tom van der Weerd en Bram Krikke op Qmusic. “Het is terugkijken naar de mensen die je misschien in je leven hebt verloren, maar vooral kijken naar al het positieve dat zij hebben achtergelaten en alles wat je in je eigen leven nog kan voelen van die personen. Op een positieve manier aan zo’n iemand denken, komt voor mij nog wel het dichtste bij een bezoek aan de hemel. Dat was de gedachtegang.”

Persoonlijke track
Duncan schreef het nummer met zijn partner Jordan. “We zijn heel erg teruggegaan naar de jaren 70, met Elton John, Queen en The Beatles en The Rolling Stones en die hebben het altijd in zich gehad om hele persoonlijke onderwerpen op een grootste manier te beschrijven. En dat vond ik zo te gek. Het zijn onderwerp waar iedereen mee te maken heeft of krijgt en dit is er eentje van. Ik wilde de mensen die ik verloren heb, eren en laten zien van: jullie zijn er nog steeds, ik denk nog steeds aan jullie en daardoor leven jullie voort in mijn leven en andere levens. Het is het negatieve omzetten in het positieve."

Electric Life is de tweede Alarmschijf voor de zanger die momenteel in Zweden woont. Feel Something (met Armin van Buuren) was in 2020 zijn eerste.

Alle Alarmschijven vind je in onze playlist op Spotify!