Duncan Laurence pakt Alarmschijf

- Nieuws

 Duncan Laurence
Duncan Laurence

In de week dat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam het nieuws had moeten beheersen, scoort Duncan Laurence zijn eerste Alarmschijf met Someone Else. Je hoort die track de komende week extra vaak op Qmusic.

Wat keek Rotterdam uit naar het Eurovisiesongfestival. De stad was helemaal klaar om de deelnemers en de vele liefhebbers van het festival te verwelkomen. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. We zullen nog een jaar moeten wachten op het kleurrijke festijn en zelfs dan is het nog de vraag of het door kan gaan. Een schrale troost: de special Europe Shine A Light, die speciaal wordt gemaakt om Europa een hart onder de riem te steken. Alle deelnemers zullen erin verschijnen en Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit zullen de presentatie voor hun rekening nemen, terwijl NikkiTutorials voor wat interviews zorgt.

Someone Else
Het begon natuurlijk allemaal bij de winst van Duncan Laurence en hij zat na de winst in een rollercoaster, die hem naar onder andere Pinkpop en De Vrienden van Amstel LIVE! bracht. Arcade was een nummer 1-hit in Nederland en vervolgens belandde ook Love Don’t Hate It in de top 10. Die tracks staan op zijn nieuwe EP die afgelopen week werd uitgebracht. Daar staat ook zijn nieuwste single op: Someone Else. Misschien herken je het wel: je relatie is net voorbij en je vraagt jezelf af of die ander al een nieuwe lover heeft. Dat is precies waar Duncan het over heeft in deze track. Dramatisch? Ja zeker. Maar de beat onder Someone Else zorgt voor een dansbaar geheel.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: Stichting Nederlandse Top 40