Dermot Kennedy scoort eerste Alarmschijf

- Nieuws

 Dermot Kennedy
Dermot Kennedy scoort eerste Alarmschijf

Via Power Over Me leerden we Dermot Kennedy in 2019 kennen, waarna hij eind vorig jaar ook nog een Top 40-hit scoorde met Paradise (met Meduza). Een Alarmschijf had hij nog niet eerder te pakken, maar daar komt deze week verandering in: Better Days hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic.

"Het was niet de bedoeling om een 'corona anthem' te maken", vertelde Dermot onlangs in een interview over Better Days. "Maar toen we de track in februari schreven, wisten we direct dat er een verband was." Voor de Ierse singer-songwriter heeft het nummer nog een andere lading. "Het was nooit mijn intentie geweest om een coronanummer te maken. Eigenlijk is de track geschreven vanuit mijn 16-jarige ik. Ik leefde voor de muziek en het was bijzonder moeilijk om een carrière van de grond te krijgen. Ik was gefrustreerd, had nauwelijks geld en wist niet of het me ooit zou lukken om door te breken." 

Universeel
Het waren zijn ouders die hem vertelden om zijn hoofd omhoog te houden. "Ze stelden me gerust en ze verzekerden me dat het goed zou komen. Er zouden betere dagen komen." Dermot wilde bovendien een nummer voor iedereen maken. "Net als Power Over Me en Outnumbered moest het een liedje zijn dat op iedere situatie toepasbaar is. Er zijn mensen die zich in situaties bevinden, waarin ze zouden willen dat de dingen ten goede zouden keren. Dus ik voel me vereerd iemand te zijn die mensen een lied kan geven en als ze zich er een stuk beter door voelen, dan is dat iets moois."

Buitenland
In het buitenland is Better Days al een grote hit. Het staat hoog in de charts van het Verenigd Koninkrijk en Ierland en inmiddels is het ook een hit in België. In Nederland is het nummer vooral bekend dankzij het verhaal van de 23-jarige Eva in de ochtendshow van Mattie & Marieke op Qmusic. Zij vecht tegen kanker en het nummer van Dermot is haar van grote steun. 

Alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!