New Releases: Lady Gaga terug met soundtrack

- Releases

 Lady Gaga Dermot Kennedy Bilal Wahib Robin Schulz David Guetta DNCE Doja Cat SAINt JHN Rolf Sanchez Jonas Blue Sam Feldt Taylor Swift
New Releases: Lady Gaga terug met soundtrack

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Lady Gaga, Dermot Kennedy, Robin Schulz en David Guetta en Doja Cat.

HOLD MY HAND – Lady Gaga
Met Always Remember Us This Way uit de film A Star Is Born stond Lady Gaga in 2019 voor het laatst solo in de Nederlandse Top 40. Daarna was het in 2020 nog raak met Rain On Me, dat de zangeres samen met Ariana Grande maakte. Tijd dus voor nieuw werk. Hold My Hand maakte ‘Mother Monster’ met onder anderen producer BloodPop. Die ken je nog Justin Biebers hit Friends. Als producer werkte hij daarvoor al voor Justin, maar hij werkte ook met een hele reeks andere sterren (waaronder: Madonna, John Legend, Britney Spears en Vampire Weekend). Hold My Hand is de soundtrack van de film Top Gun: Maverick, die binnenkort in de bioscoop te zien is.

SOMETHING TO SOMEONE – Dermot Kennedy
In 2019 maakten we kennis met de Ierse singer-songwriter Dernot Kennedy, via Power Over Me dat de elfde plek in de Lijst der Lijsten behaalde. Inmiddels staat het totaal van de zanger op 3 Top 40-hits. De laatste daarvan, Better Days, hield het 18 weken uit in de Top 40, maar kwam niet verder dan 21. Volgens Dermot gaat Something To Someone over dat er altijd iemand voor je is. “Weten dat je altijd in iemands gedachten bent, hoe eenzaam je ook bent, is een geruststellende gedachte", ,zo laat hij in een statement over het nummer weten. “Dit nummer is een reminder voor iedereen: er wordt van je gehouden!”

SOLO - Zoë Tauran & Bilal Wahib
Misschien heb je nog nooit van de 25-jarige Zoë Tauran gehoord, maar ze draait inmiddels toch al een flinke tijd mee in de muziekwereld. Ze deed in 2014 mee aan Holland’s Got Talent en ze zat in de girlband TP4Y, dat de Top 40 niet wist te halen. Die groep is inmiddels verleden tijd en dus is Zoë nu solo aan de weg aan het timmeren. Dat doet ze onder andere via TikTok en Instagram, waarop ze duizenden volgers heeft. Maar ook via haar muziek. Solo is een samenwerking met Bilal Wahib, die vorige week nog zijn grootste show ooit gaf in de Gashouder in Amsterdam. De track gaat over een intiem moment: het moment in de auto waarop je beseft dat je relatie ten einde is en je even alleen bent met je tranen.

ON REPEAT – Robin Schulz & David Guetta
Wil je een hit scoren? Dan moet je even met Frankrijk bellen en dan natuurlijk wel met David Guetta. De Fransman pakte onlangs het record van meeste hits in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40. Guetta kan dat record nu nog scherper zetten, want op On Repeat werkt hij samen met de succesvolste Duitse dj en producer: Robin Schulz. Die staat nu op 11 Top 40-hits, waarvan er maar liefst 7 in de top 10 belandden. On Repeat is een hypnotiserende clubtrack, die je waarschijnlijk nog gaat horen op de festivals deze zomer.

MOVE – DNCE
DNCE scoort op dit moment een hit met Kygo. Met Dancing Feet maakte de groep van Joe Jonas zijn comeback in de Top 40, nadat in 2016 Cake By The Ocean (#10) al een hit was. Move laat opnieuw horen wat de Amerikaanse band wil: jou aan het dansen krijgen. Het nummer is geproduceerd door Ryan Tedder van OneRepublic. Move is waarschijnlijk ontstaan tijdens één van de vele Zoom-meetings die Joe had, toen hij in het Amerikaanse Savannah was om de film Devotion op te nemen. “Ik had veel vrije tijd, dus genoeg tijd om te schrijven. Ik deed veel dingen met Ryan Tedder en Jason Evigan, Mike Elizondo en Mickey Echo. Het begon een beetje als een gesprek van: ‘ik denk dat ik wat meer DNCE-dingen wil maken. Laten we afwachten wat er gebeurt.’ En plotseling hadden we bijna een album vol met nummers, waarvan ik niet wist wat ik ermee moest doen.”

VEGAS (FROM THE MOTION PICTURE ELVIS) – Doja Cat
Op 24 juni verschijnt Elvis van regisseur Baz Luhrmann in de bioscopen. De film is gebaseerd op het leven en de carrière van ‘The King’ Elvis Pressley. Voor de soundtrack kozen de makers een bijzondere naam: Doja Cat. De zangeres mocht een eigen nummer aanleveren, dat de passende titel Vegas kreeg. Het nummer bevat samples van Elvis’ hits Hound Dog en Viva Las Vegas. De andere nummers van het soundtrackalbum worden nog stilgehouden. Volgens verschillende bronnen zouden verschillende artiesten uit verschillende genres nieuwe versie hebben gemaakt van Elvis’ nummers.

Ook deze tracks moet je echt checken
Er is nog heel veel meer nieuwe muziek verschenen. SAINt JHN scoorde een nummer 1-hit met de Imanbek-remix van Roses en dat smaakte duidelijk naar meer. Dus is er nu een nieuwe remix van de Kazachse dj en producer. Deze keer werd ervoor gekozen om The Best Part Of Life een nieuw jasje te geven. Rolf Sanchez fleurt het voorjaar op met Darte Un Beso en Jonas Blue en Sam Feldt doen dat met een nieuw project: Endless Summer. Til The End is daar het eerste resultaat van. Sam DeRosa werkte mee. Taylor Swift brengt tot slot een nieuwe versie uit van This Love. 

THE BEST PART OF LIFE (IMANBEK REMIX) – SAINt JHN

DARTE UN BESO – Rolf Sanchez

TILL THE END – Jonas Blue & Sam Feldt present Endless Summer with Sam DeRosa

THIS LOVE (TAYLOR’S VERSION) – Taylor Swift

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.