Claude pakt de Alarmschijf met Layla

- Nieuws

 Claude
Claude pakt de Alarmschijf met Layla

Ladada (Mon Dernier Mot) staat in zijn 21e week nog in de top 6 van de Nederlandse Top 40. Maar Claude vond het toch echt de hoogste tijd voor een nieuwe track. Layla is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

'De Nederlandse Stromae'. Zo werd Claude genoemd, toen Ladada (Mon Dernier Mot) in het najaar van het afgelopen jaar een hit werd. De zanger, die in Congo werd geboren en net zijn havo-diploma op zak had, had daar geen enkel probleem mee. Zo vertelde hij NH Nieuws: "Ik vind dat niet erg. Hij is gewoon erg goed en een mooi voorbeeld." Inmiddels is de Enkhuizenaar hard op weg om zijn voorbeeld achterna te gaan en daar hoorden de afgelopen periode veel eerste keren bij.

Nieuwe ervaringen
Zo scoorde hij zijn eerste nummer 1-hit in de Top 40, zong hij voor het eerst live tijdens de Top 40 Awards in Rotterdam Ahoy, ontving hij al zijn eerste gouden en platina award en zong hij voor het eerst in een uitverkochte Ziggo Dome. Over al die ervaringen zei Claude afgelopen donderdag in de Q-middagshow tegen Domien Verschuuren: "Het is echt veel inderdaad, maar er zijn ook echt veel nieuwe dingen die op me af komen. Ze zijn wel heel leuk en tof en dat houdt het ook wel weer in balans, kan ik wel zeggen."

Buiten Nederland
Niet alleen in Nederland is Ladada (Mon Dernier Mot) te horen, maar ook in het buitenland. Zo is Claude naar Italië geweest om zijn hit te promoten en daar belandde het nummer al op de playlist van verschillende radiostations en ook in Frankrijk is de track al verschillende keren door de speakers van Franse luisteraars gemikt. Als klap op de vuurpijl kreeg ook het management van Stromae hem in de smiezen en mede daardoor staat Claude op 13, 14 en 25 april in het voorprogramma van de Belgische superster. 

Layla
Het nieuwe nummer van het talent uit Enkhuizen gaat over een Layla. "Er is geen Layla", zo vertelde hij donderdag aan Domien. Ze is verzonnen. "We wilden met de producers een beetje een mysterieuze stijl. We hadden een klank en we hadden een woord, maar dat bij elkaar was 'm net niet helemaal. Maar we wilden wel graag een 'lay-klank' erin. Daar hebben we Layla van gemaakt en vervolgens 'om haar heen' een verhaal geschreven." Het levert Claude zijn eerste Alarmschijf op. 

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.