Childish Gambino wint vier Grammy Awards

- Nieuws

 Miley Cyrus Dua Lipa Cardi B Drake Lady GagaChildish gambino
Childish Gambino

Childish Gambino sleepte de Grammy Awards voor Song Van Het Jaar binnen met zijn track This Is America. In totaal won de rapper vier beeldjes. Andere winnaars zijn ondere anderen Lady Gaga en Drake

De rapper was zelf niet aanwezig op het prijzengala, dus namen zijn producers de prijzen in handen. Childish Gambino won vier Grammy's; hij behaalde de Beste Rap-/Zangoptreden, Beste Videoclip, Beste Opname en Beste Nummer. Daarom mag de rapper zich de grote winnaar van de avond noemen. 

Lady Gaga en Drake andere winnaars
Lady Gaga en Drake mochten ook een Grammy in ontvangst nemen. De zangeres kreeg drie awards, waaronder twee voor haar track Shallow uit de film A Star is Born. 
Drake mocht een beeldje ontvangen voor Beste Rap met zijn hit God’s Plan en Cardi B is de eerste vrouwelijke rapper die een Grammy wint voor solo-album. Dua Lipa en Miley Cyrus waren ook aanwezig tijdens het gala; Dua Lipa kreeg een Grammy voor Best New Artist en Miley Cyrus gaf een optreden weg samen met Dolly Parton.
(Tekst gaat verder onder foto's)

Childish Gambino wint vier Grammy Awards
Childish Gambino wint vier Grammy Awards
Childish Gambino wint vier Grammy Awards
Childish Gambino wint vier Grammy Awards

Joy Villa in MAGA-outfit
Ook Joy Villa was dit jaar wéér van de partij. De Amerikaanse zangeres kwam net als in 2017 in een Make America Great Again-outfit naar de rode loper, waarmee ze de president Donald Trump support. Opvallend is de jurk zéker! 
(Tekst gaat verder onder Instagram-post)

BAFTA's voor A Star Is Born en Bohemian Rhapsody
De Grammy Awards is niet de enige award show die 10 februari plaats vond, ook de BAFTA's werden zondagavond in Londen uitgereikt. Tijdens dit prijzengala worden de awards voor de beste films uitgedeeld. In 2018 zijn er twee muziekfilms uitgebracht; Bohemian Rhapsody en A Star Is Born. Beide films zijn in de prijzen gevallen; zo won Rami Malek de awards voor beste acteur met zijn rol als Freddie Mercury in de film Bohemian Rhapsody. Deze film viste wel achter het net bij de award voor beste originele muziek. Die prijs ging naar A Star Is Born, de film met Lady Gaga en Bradley Cooper.

***Bekijk ook de video van Billboard met alle hoogtepunten van de avond(inclusief optredens)***:

Check de songtekst van Top40-hit This Is America van Childish Gambino 

(Foto's: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!