Avicii pakt Alarmschijf met SOS

- Nieuws

 Avicii
Avicii

Afgelopen week werd bekend dat er een nieuw album van Avicii op komst is, getiteld TIM. De eerste track die van dat album leert kennen, is SOS en die hoor je de hele komende week als Alarmschijf op Qmusic.

Vlak voor zijn dood, vorig jaar op 20 april, legde Avicii de laatste hand aan wat tracks, die hij uiteindelijk toch niet helemaal af kreeg. Het was de plek waar Tim Bergling, zoals de Zweed echt heette, het liefste was: in de studio, waar hij vol passie tracks maakte. Toen zijn familie op zijn nog onuitgebrachte werk stuitte, was er dan ook geen enkele twijfel: dat moest worden uitgebracht

Nagelaten tracks
“Hij liet een verzameling bijna voltooide liedjes achter, samen met notities, e-mailconversaties en sms-berichten over de muziek,” zo vertellen bloedverwanten van Avicii het zelf in een verklaring. “De songwriters met wie Tim samenwerkte op dit album hebben het proces voortgezet, om zo dicht mogelijk bij zijn visie te komen.” De opbrengsten van het album gaan naar de Tim Bergling Foundation die zich inzet voor hulp aan jongeren met suïcidale gedachten. SOS, de eerste single van TIM, zit vol verwijzingen naar hoe Avicii eraan toe was. Zo zingt Aloe Blacc: “Kan je mijn noodkreet horen en kan je helpen mijn geest tot rust te brengen”.