Arizona Zervas pakt Alarmschijf

- Nieuws

 Arizona Zervas

Al een aantal weken gaat Roxanne van Arizona Zervas viral op de app TikTok en nu is de track ook los in de Streaming Top 40. De komende week check je het nummer daarom extra vaak op Qmusic.

In de UK staat Arizona al in de Top 40. Dat klinkt niet bijzonder, maar dat is het wel. De 24-jarige Amerikaanse rapper staat namelijk niet onder contract bij een label. En dat is bijzonder, want nog nooit eerder scoorde een artiest daar een hit, zonder platendeal. Roxanne werd een viralhit op TikTok, waarop je jezelf kunt filmen terwijl je danst, zingt of playbackt. De track van de Amerikaan werd al in meer dan 300.000 keer gebruikt in video's. Daardoor was het nummer al bekend bij een grote groep mensen. Eerder werden Old Town Road van Lil Nas X en Ride It van Regard al een hit dankzij de populaire app.

Slimme truc
Het duurde alleen even voor Roxanne ook op de streamingdiensten beschikbaar was en dat bleek een gouden zet. De track kreeg hierdoor nog eens een extra boost, want veel van de gebruikers van TikTok wilden naar hun favoriete nummer luisteren. Het gevolg: Roxanne staat nu in de top 10 van de belangrijkste streamingdiensten en kwam afgelopen week op 24 binnen in onze eigen Streaming Top 40. De verwachting is dat de de track de komende weken alleen maar populaider wordt. Daarom mag Roxanne zich de komende week met recht Alarmschijf noemen. 

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube