Arizona Zervas komt het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Ne-Yo Armin Van Buuren Arizona Zervas
Arizona Zervas

Roxanne van Arizona Zervas is deze week de hoogste binnenkomer in de Top 40. De TikTok-hit is meteen nieuw op 21, na afgelopen week nog Alarmschijf te zijn geweest. Naast de track van de Amerikaan zijn er nog twee nummers die voor het eerst in de Lijst der Lijsten staan.

21. ROXANNE – Arizona Zervas

Meestal tekenen artiesten eerst een platencontract en beginnen daarna hits te scoren, maar bij Arizona Zervas ging het precies andersom. Toen de 24-jarige rapper en zanger uit het Amerikaanse Maryland anderhalve maand geleden zijn track Roxanne uitbracht, had hij nog helemaal geen contract. Desondanks haalde Roxanne de afgelopen weken in de Verenigde Staten een slordige vijftig miljoen streams op Spotify en voerde daar een paar weken de lijst met populairste liedjes aan. Het maakte Arizona de eerste artiest in drie jaar tijd die dit presteerde zonder platendeal. Inmiddels is dat contract er. Onlangs sloot Arizona namelijk een overeenkomst met het label Columbia Records. Qmusic riep Roxanne uit tot Alarmschijf

34. HOT GIRL BUMMER – Blackbear

Een paar maanden geleden scoorde de Amerikaanse rapster Megan Thee Stallion een dikke zomerhit in haar eigen land met de track Hot Girl Summer. De samenwerking met Nicki Minaj en Ty Dolla $ign deed het ook in een aantal andere landen goed, maar in Nederland werden zowel de Top 40 als de Tipparade niet gehaald. Toch heeft de track bijgedragen aan een hitnotering, want Hot Girl Bummer van Blackbear is een duidelijke verwijzing naar die track. Matthew Musto, zoals de 28-jarige Blackbear eigenlijk heet, beweert dat het geen directe parodie is op de zomerhit van Megan, maar eerder een verwijzing naar de hashtag #hotgirlsummer. Die was dankzij Megan afgelopen zomer een tijd trending op sociale media.

37. UNLOVE YOU – Armin van Buuren feat. Ne-Yo

“Balance is een nieuw hoofdstuk in mijn leven en staat voor het vinden van een goede balans tussen het oude en het nieuwe. Ik kan niet wachten om dit album met jullie te delen!” Met die woorden kondigde Armin van Buuren eerder dit najaar zijn nieuwste album aan. Het staat boordevol samenwerkingen met bekende namen. Onder anderen Rudimental, Lucas & Steve en Sam Martin leverden een bijdrage en ook de Top 40-hits die Armin de afgelopen paar jaar scoorde, zoals Sunny Days, Therapy en Blah Blah Blah, hebben een plekje op Balance gekregen. De nieuwste hit van de inmiddels 42-jarige dj en producer uit Leiden is een samenwerking met Ne-Yo en heet Unlove You. Het is Armins 36ste hitnotering in de Top 40.

Foto: Twitter / Arizona Zervas