Spotlight: 24

- Releases

 Arizona Zervas
Arizona Zervas

De spotlight van deze week is voor de nieuwe single van Arizona Zervas.

Niet langer komen hits alleen tot stand door Spotify, Apple Music en radiostations. Een van de grootste factoren die momenteel bepaalt hoe groot een hit wordt, is TikTok. Heel veel grote hits die op streaming services of op de radio groot zijn geworden, werden alleen nog maar groter door het gebruik ervan in TikTok-video’s. Nog opvallender is de stortvloed aan hits die helemaal nog niks voorstelden voor TikTok er aan te pas kwam. BENEE, Saint JHN, Powfu, Doja Cat en Lil Nas X kunnen je er alles over vertellen. Net als Arizona Zervas.

De 25-jarige rapper en zanger uit Maryland brak eind vorig jaar door toen zijn ‘ROXANNE’ een hit werd op TikTok voor het überhaupt werd uitgebracht op streaming services. Omdat mensen het deuntje al kenden duurde het niet lang voor het, toen het wel werd uitgebracht op streaming services, ook daar een grote hit werd. Platenlabels doken als wolven op Zervas en TikTok had in feite een ster gecreëerd. Waar BENEE, Saint JHN en Powfu nog middenin het TikTok-succes van hun hits zitten, staat Arizona Zervas nu de moeilijke taak te wachten om ‘ROXANNE’ op te volgen. Can lightning strike twice?

Voor het antwoord op die vraag bracht hij vrijdag de single ‘24’ uit. En die is… iets te makkelijk. ’24’ bevestigt het vermoeden dat Arizona Zervas heel graag de volgende Post Malone wil worden. Ergens heeft hij daar ook wel iets mee te pakken. Het refrein van ‘24’ is net zo catchy en herkenbaar als dat van ‘ROXANNE’ en ook de productie is een gezonde mix van hiphop, R&B, pop en rock die Post met een reden zo groot heeft gemaakt. Wat Arizona Zervas alleen niet helemaal lijkt te begrijpen is dat een doorbraakhit opvolgen niet betekent dat je hem opnieuw moet maken.