Ariana Grande is Woman Of The Year

- Nieuws

 Ariana Grande
Ariana Grande

Dit jaar zal Ariana Granda tijdens het jaarlijkse Woman In Music-gala worden onderscheiden als Woman Of The Year.

Ariana Grande is een ster op haar manier die nooit buigt voor een specifieke trend of werkwijze in de industrie”, zo laat Billboard weten. “Ze komt steeds op voor zichzelf en haar besluiten in een wereld die vaak niet open staat voor dat soort kracht in jonge vrouwen. Ze heeft lef, maakt wellicht de beste muziek van haar carrière en verdient de titel Woman Of The Year.”

Met haar album Sweetener voerde ze deze zomer de Amerikaanse albumlijst aan en het werd het meest gestreamde album van een vrouw in de eerste week na de release.  Daarnaast deed Ariana mee aan de March Of Our Lives, zet ze zich in voor gelijke rechten binnen de LBGTQ-gemeenschap en hielp ze mee geld in te zamelen voor slachtoffers en nabestaanden van de aanslag tijdens haar concert in Manchester.

De Woman Of The Year Award wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt en valt den deel aan artiesten die bijdragen aan de industrie en daarbij hun verantwoordelijkheid nemen verandering te brengen. Eerder kregen onder meer Beyoncé, Katy Perry, P!nk, Lady Gaga, Madonna en Selena Gomez de titel. Taylor Swift won de Woman Of The Year Award twee keer.

Het Woman In Music-gala vindt plaats op 6 december in New York.

Ariana Grande scoorde met Breatin haar zesde Alarmschijf. De track, die ruim een maand in de Media Markt Top 40 staat, kreeg afgelopen woensdag een videoclip. 

Check hier de songtekst van haar Top 40-hit Breathin