Nieuwe muziek van ABBA

- Nieuws

 ABBA
ABBA

Terwijl ABBA werkte aan het ‘virtuele tour’-project bleek dat er meer mogelijk was voor de legendarische Zweedse groep.

Het viertal scoorde in 1973 voor het eerst een hit met Ring Ring en kwam later met liefst 8 nummer 1-hits op de proppen. In 1984 zwaaide ABBA, na 26 Top 40-hits, af met Thank You For The Music. Maar bijna 34 jaar na dat moment is duidelijk dat er mogelijk meer in het vat zit. Vrijdag kondigde de groep aan dat er nieuwe muziek aan zit te komen.

“De beslissing door te gaan met de geweldige ABBA Avatar-tour kreeg een onverwacht gevolg. Alle vier voelden we dat het, na zo’n 35 jaar, best leuk kon zijn om samen weer de opnamestudio in te duiken. Dat deden we. En het was alsof de tijd had stilgestaan en we eigenlijk alleen maar een korte vakantie hadden gehad”, zo deelde Agneta, Benny, Björn en Anni-Frid in een persbericht.

De groep spreekt over een fantastische ervaring: “Het leverde twee nieuwe nummers en één daarvan, I Still Have Faith In You, zal met ons in digitale form te zien zijn in een tv-special die gemaakt wordt voor NBC en BBC met het oog op een uitzending in december. We zijn dan misschien wel op leeftijd maar het nummer is nieuw. En dat voelt goed.”

(Foto: Universal Music)