Lijst namen Bowie-tribute groeit snel

- Nieuws

 Foo Fighters David Bowie Laurie Anderson Pixies Bette Midler Debbie Harry

Kort voor het overlijden van David Bowie werd bekend dat er in New York een eerbetoon aan de kunstenaar in voorbereiding was. Nu de zanger is overleden krijgt dat eerbetoon een compleet andere lading.

Op 31 maart zouden The Roots en Cindy Lauper nummers van Bowie ten gehore brengen in Carnegie Hall. Inmiddels zijn die avond nu ook de namen van Debbie Harry, Michael Stipe (R.E.M.), Ann & Nancy Wilson, Laurie Anderson, Bette Midler en de Pixies toegevoegd.


Vanwege de overweldigende belangstelling is er op 1 april in Radio City Hall een volgend eerbetoon. Daar zullen ook Blondie en Mumford & Sons nummers van de overleden zanger brengen.


Meer Bowie-nieuws was er donderdag van Dave Grohl. De frontman van de Foo Fighters vroeg Bowie mee te werken aan muziek voor een film. Bowie zag de film en reageerde afwijzend op het verzoek: “Ik moet gewoon eerlijk zijn, het is niet mijn ding. Ik ben niet gemaakt voor deze tijd”, zo schreef hij terug in een e-mail. Dave Grohl zag David Bowie voor het laatst ‘ergens in 1997’: “We speelden op zijn 50e verjaardag in Madison Square Garden en dat was de laatste keer dat ik hem zag.”