Geen vervolging rond Prince

- Nieuws

 Prince
Prince

Er komt geen vervolging rond de dood van Prince, zo is duidelijk geworden.

Afgelppen donderdag is duidelijk geworden dat er geen geloofwaardig bewijs is gevonden rond de manier waarop Prince pijnstillers heeft weten te bemachtigen. Dat betekent dus ook dat er geen strafzaak kan volgen rond de dood van de zanger. Uit het onderzoek blijkt dat Prince geen recepten kreeg op zijn naam en dat de Vicodin die hij heeft ingenomen niet werd voorgeschreven door een arts.

Uit het onderzoek is gebleken dat er geen samenzwering is geweest om Prince te vermoorden. De betrokken arts, Schulenberg, zou wel een schikking hebben getroffen met de Amerikaanse autoriteiten voor het verstrekken van de medicijnen. Volgens The Wrap heeft hij de wet overtreden. Hij zou een bedrag van 30.000 dollar hebben betaald om die overtreding af te kopen.

Afgelopen vrijdag verscheen er een single van Prince, zijn versie van Nothing Compares 2 U, de nummer 1-hit van Sinead O’Connor. Die stelde in gesprekken met de politie dat Prince jarenlang drugs gebruikte: “In het geval van Prince heeft iedereen het verkeerd die denkt dat hij niet zijn hele leven verslaafd is geweest aan drugs. Hij gebruikte regelmatig harddrugs. Ik weet dat omdat ik tijd met hem heb doorgebracht.”

O’Connor liet ook weten dat hij een album achter heeft gehouden vanwege die verdovende middelen: “Hij bracht een album niet uit, The Black Album. De reden waarom hij dat deed, en dat heeft hij me verteld, was omdat hij te veel verkeerde drugs had genomen en dat hij een visioen van God had gekregen. Die vertelde hem dat het album kwaad was en het daarom niet moest verschijnen. Die man gebruikte altijd drugs.” O’Connor kon niet bevestigen dat ze hem ook drugs heeft zien gebruiken: “Dat zag ik hem daadwerkelijk nooit doen.”

(Foto: BSR Agency)