‘Freddie Mercury verloor voet bijna’

- Nieuws

 Freddie Mercury Brian May Queen
‘Freddie Mercury verloor voet bijna’

Brian May heeft, in het nieuwe boek Queen In 3-D, laten weten dat Freddie Mercury in de strijd tegen Aids het grootste deel van zijn voet heeft verloren.

“Het probleem was eigenlijk zijn voet en tragisch genoeg was daar nog maar weinig van over. Hij liet het ons ooit zien tijdens een etentje. En toen zei hij: ‘oh Brian, sorry dat ik je van streek heb gemaakt’, waarop ik zei: ‘ik ben niet van streek behalve dat ik me realiseer hoeveel verschrikkelijke pijn je moet door maken’.”

The Sunday Times had een gesprek met May over het nieuwe boek. Daarin liet hij ook weten dat Mercury maar zelden over zijn ziekte wilde praten. “Hij zei: ‘jullie realiseren je dat ik het met deze ziekte te stellen heb. Ik wil het er niet over hebben en ik wil niet dat het onze levens gaat veranderen maar dit is de situatie’, waarna hij gewoon weer verder ging.”
 
Het boek Queen In 3-D dat Brian May schreef verschijnt op 25 mei. In 2018 moet er ook een film verschijnen rond de leadzanger van Queen. Freddie Mercury overleed op 24 november 1991 op 45-jarige leeftijd.