Diddy rijkste hiphopper

- Nieuws

 Drake Jay-Z Puff Daddy
Diddy rijkste hiphopper

Met een vermogen van bijna 754 miljoen euro is Diddy nog steeds de meest rijke hiphopper, maar de concurrentie is niet ver weg.

De ene S.C. is nog net wat succesvoller dan de andere S.C., waar Sean Combs net iets meer geld vertegenwoordigd dan Shawn Carter. Diddy sloot een interessante deal met Cirok en heeft daarnaast aandelen in het tv-netwerk Revolt en het watermerk Aquahydrate. Het miljard lonkt dan ook voor de rapper. Vorig jaar werd het vermogen van Diddy nog geschat op 652 miljoen euro. Forbes deelde deze week de nieuwste berekeningen.


Jay Z zou op een stapeltje kapitaal zitten dat richting de 745 miljoen euro gaat. De rapper investeerde in het streamingbedrijf Tidal, dat inmiddels tien keer zoveel waard zou moeten zijn dan het bedrag dat hij er twee jaar geleden voor heeft neergeteld. Inmiddels passeerde hij dan ook Dr. Dre en wist hij ruim 215 miljoen bijgeschreven in een jaar tijd. Dr. Dre is een vaste factor in de lijst met een vermogen van 680 miljoen euro maar zakt dus wel een plek. Zijn geld kwam vooral binnen via de verkoop van Beats aan Apple, een deal die hem destijds 3 miljard dollar zou hebben opgeleverd. 


De afstand van de top 3 op de rest is enorm. Birdman is goed voor een kapitaal van ruim 100 miljoen en staat daarmee op plek 4. Zijn capitaal komt vooral uit Cash Money Records, platenlabel van Nicki Minaj, Lil Wayne en Drake. En die komen we dan tegen op plek vijf met een geschat vermogen van bijna 83 miljoen euro. De Canadees wist flink te cashen en netto ruim 31 miljoen euro toe te voegen met zijn Views-tournee die hem, naar schatting, ruim 900.000 euro per avond zou opleveren.