Avicii werkte aan beste muziek in tijden

- Nieuws

 Avicii
Avicii

Avicii zou voor zijn dood hebben gewerkt aan zijn ‘meesterwerk’.

Volgens Neil Johnson van Geffen Records zou het volgende album van de vrijdag overleden dj een waar meesterwerk zijn: “We waren er mee bezig en het was zijn beste muziek in jaren, eerlijk.” Johnson kan dat zeggen omdat hij meewerkte aan alle albums van de Zweedse dj en producer. “Hij had zo veel inspiratie. We hebben een maand lang gezocht en moesten echt eindtijden aan die sessies verbinden omdat Tim met gemak 16 uur achter elkaar kon werken. Dat was zijn natuur.”

Avicii moest daadwerkelijk uit de sessies worden gehaald: “We hadden deze ingelofelijke magische muziek. Ik ga zeker nog met de familie zitten en met ze praten op het moment dat iedereen de gelegenheid heeft gehad lucht te krijgen. Dit is me nog nooit overkomen met een artiest waar ik mee mocht werken en dan nog zo dichtbij. We gaan advies zoeken bij zijn familie en bedenken wat Tim in dit geval zou willen dat wij zouden doen.” Op het album zouden ook een aantal samenwerkingen komen maar Johnson heeft besloten die namen niet openbaar te maken.

Johnson liet weten dat hij niet geloofd dat er drugs in het spel zijn bij zijn overleden: “Ik wil dit zeggen… als er één van die geruchten echt waar zou zijn dan denk ik dat ik het zou hebben gezien. En hoe veel ik ook bij hem in de buurt ben geweest… ik heb nooit iets gezien. Hij feestte niet. Hij ging naar een club maar deed dat om te luisteren naar een dj. Hij miste dat draaien”, zo vertelde hij in gesprek met Variety.

De tien grootste Avicii-hits hebben we hier voor je op een rij gezet

(Foto: BSR Agency)