‘Avicii kon niet langer door’

- Nieuws

 Avicii
Avicii

De familie van Avicii heeft donderdag een nieuwe verklaring gegeven rond het plotselinge overlijden van de dj, afgelopen vrijdag.

“Onze geliefde Tim was een zoeker, een kwetsbare artistieke ziel die zocht naar antwoorden op levensvragen. Een overmatige perfectionist die reisde en hard werkte op een snelheid die zorgde voor extreme stress. Toen hij stopte met touren wilde hij een balans vinden in het leven om gelukkig te zijn en in staat te zijn waar hij het meeste van hield – muziek.”

Uit de verklaring is op te maken dat de Zweedse dj en producer gebukt ging onder zijn zoektocht naar geluk en het nut van het leven: “Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden. Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waar hij zich in bevond; hij was een gevoelige gast die van zijn fans hield maar de schijnwerpers vermeed. Tim, je zult voor altijd geliefd zijn en met verdriet gemist worden. De persoon die je was en jouw muziek zullen je herinnering voor altijd levend houden.”

Met de tekst maakt de familie een onduidelijke hint waaruit opgemaakt zou kunnen worden dat de dj zelf een einde aan zijn leven maakte. Autoriteiten bevestigden dat nog niet maar.

Deze vrijdag keert de grootste hit van Avicii terug in de Media Markt Top 40. 

(Foto: BSR Agency)