Aangepast concert Harry Styles

- Nieuws

 Harry Styles Madonna Anouk
Aangepast concert Harry Styles

Harry Styles heeft dinsdag zijn concert in Mexico aangepast naar aanleiding van de aanslag in Manchester.

De One Direction-zanger vertelde zijn publiek dat de gebeurtenissen in zijn woonplaats Manchester hem diep hebben geraakt: “Ik speelde in die arena mijn eerste show en daar heb ik ook een aantal van de beste ervaringen van mijn leven gehad. Toen ik dit concert tekende wilde ik een feest met jullie gaan bouwen. Hier in Mexico deed ik een aantal van mijn favoriete concerten en het voelde goed om hier te komen en dat met jullie te vieren. Alleen voelt vanavond niet als een avond om te feesten. Gisterenavond was er een tragedie in mijn woonplaats in Manchester en alles wat is achtergebleven is een gat in mijn hart”, zo zei hij.

Harry Styles beloofde het publiek terug te keren voor een grootse show maar besloot zijn concert klein en akoestisch te houden: “Ik hoop op jullie begrip en hoop ook dat jullie mij willen vergezellen in een moment van stilte voor de slachtoffers en families van de slachtoffers.”

Van een volstrekt ander kaliber van respect was de actie van Madonna op Instagram die ook haar eer wilde bewijzen. De zangeres deed dat echter op een merkwaardige manier door een foto van zichzelf en een vriendin te delen: “Grootse dank dat mijn vriend OK is. Laten we bidden voor de slachtoffers die niet ok zijn”, zo schreef ze bij de foto. Verschillende fans beoordeelden die actie van Madonna als gevoelloos, zelfzuchtig en niet passend bij de tragische gebeurtenissen.
 
Ook Anouk schonk woensdagavond aandacht aan de gebeurtenissen in Manchester tijdens haar concert in de Ziggo Dome. Bezoekers hadden voor aanvang van het concert al gemerkt dat de aanslag van maandag veel invloed had. De veiligheidsmaatregelen rond het concert in Amsterdam waren aanzienlijk opgeschroefd en voor de Ziggo Dome stonden lange rijen met wachtende mensen.
 
Miley Cyrus zong haar nieuwe single, Malibu, tijdens de finale van het twaalfde seizoen van The Voice. "Ik wil dit nummer graag opdragen aan mijn goede vriend Ariana Grande en aan iedereen die de verschrikkelijke aanval van maandag heeft meegemaakt. Onze harten zijn bij jullie", zo liet ze weten bij het begin van haar nummer.