Coverafbeelding Neil Young & Graham Nash & Stray Gators - War Song
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1972

Artiestinformatie

Geboortedatum   12-11-1945
Land   Canada

Na het uiteenvallen van Buffalo Springfield in 1968 gaat Neil Young solo verder. Nog in november van 1968 komt het album Neil Young uit en de single The Loner. Voor zijn tweede soloalbum, Everybody Knows This Is Nowhere uit 1969, werkt Young voor het eerst samen met de Amerikaanse band Crazy Horse. Later dat jaar sluit Neil Young zich voor het eerst aan bij Crosby, Stills & Nash.

Neil Young koopt begin jaren 70 een ranch in California. Op deze ranch werkt een oude man die de gebouwen, het land en de dieren verzorgt. De ranch is een grote inspiratie voor de zanger en bij het schrijven van Old Man (1972) wordt Neil Young geïnspireerd door deze oude man op zijn ranch. Het nummer is ook terug te vinden op zijn beroemdste album Harvest met o.a. ook de hit Heart Of Gold.

In de jaren 70 brengt Neil Young een groot aantal albums uit, waaronder After The Gold Rush, Harvest en American Stars 'n Bars. De zanger schrijft klassiekers als Southern Man (1970), Heart Of Gold (1972) en Like A Hurricane (1977). Deze laatste van het album American Stars 'n Bars is het wereldwijde hoogtepunt.

Begin jaren tachtig experimenteert Young met een aantal verschillende muziekstijlen, variërend van country, folk, blues, rock tot techno. In 1989 keert hij weer terug naar zijn oude vertrouwde stijl op het album Freedom. De single Rockin' In The Free World wordt een bescheiden hit.

Neil Young blijft in hoog tempo albums maken, onder meer in samenwerking met de band Crazy Horse. In 2012 verschijnen er nog twee: Americana en Psychedelic Pill. Inmiddels heeft hij meer dan 35 albums op zijn naam staan.
Neil is meer een album- dan een singleartiest.Songtekst

In the morning when you wake up
You've got planes flying in the sky
Flying bombs made to break up
All the lies in your eyes

There's a man says
he can put an end to war

They shot George Wallace down
He'll never walk around
Our mines are sleeping in the sea
Blow those bridges down
And burn that jungle down
And kill those Vietnamese

There's a man says
he can put an end to war

In the morning when you wake up
You've got planes flying in the sky
Flying bombs made to break up
All the lies in your eyes

There's a man says
he can put an end to war

Songinformatie

War Song werd in 1972 uitgebracht ter ondersteuning van George McGoverns presidentiële campagne, die liep tegen de zittende president Richard Nixon. Young had al eerder laten blijken dat hij tegen Nixon was, o.a. met het nummer Ohio, toen hij nog deel uitmaakte van de band Crosby, Stills, Nash & Young. Hij probeerde nogmaals zijn mening naar voren te brengen door middel van een protestlied. Ondanks de goede bedoelingen van Young en Nash had het nummer geen impact.
ArtiestNeil Young,
Graham Nash,
Stray Gators
 A-kant
Titel [Neil Young and Graham Nash with The Stray Gators] War Song
Lengte 3:34
Componist(en) Neil Young
Producer(s) Mazer, Mulligan, Johnson, Young
 B-kant
Titel [Neil Young] The Needle And The Damage Done
Lengte 1:59
Componist(en) Neil Young
Producer(s) Henry Lewy, Neil Young
 
Platenlabel Reprise
Catalogusnr REP-14.185


Positieverloop