Coverafbeelding David Crosby & Graham Nash - Out Of The Darkness
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1977

Artiestinformatie

Geboortedatum   14-08-1941
Land   Verenigde Staten

David Van Cortlandt Crosby werd geboren in Los Angeles is zanger, gitarist en singer-songwriter. Hij maakte van 1965 tot 1968 deel uit van de folkrockgroep The Byrds en vormde daarna met Stephen Stills (van Buffalo Springfield) en Graham Nash (van The Hollies) de supergroep Crosby, Stills & Nash. Neil Young (ook van Buffalo Springfield) sloot zich periodiek bij hen aan toen ze op het Woodstock-festival optraden.

Naast zijn deelname aan The Byrds en aan CSNY heeft hij ook veel achtergrondzang op diverse albums verzorgd. Hij is onder andere te horen op het album Harvest, het succesvolste soloalbum van Neil Young uit 1972. In de vaak complexe, herkenbare harmonieën van zijn gezelschappen neemt hij doorgaans de bovenstem voor zijn rekening. Zijn stem is rauw en schel en vaak zet hij zijn kopstem op.

Hij heeft ook diverse soloplaten gemaakt zoals: If I Could Only Remember My Name (1971), Oh Yes I Can (1989), Thousand Roads (1993). De single Orleans van het zijn 1e album kwam in 1971 niet verder dan een Tipparade notering.
Ook de samenwerkingen met Graham Nash brachten 4 noteringen die allemaal niet verder kwamen dan de Tipparade.Songinformatie

ArtiestDavid Crosby,
Graham Nash
 A-kant
Titel Out Of The Darkness
Componist(en) C. Degree, D. Crosby, G. Nash
Producer(s) David Crosby, Graham Nash
 B-kant
Titel Broken Bird
Componist(en) D. Crosby, G. Nash
Producer(s) David Crosby, Graham Nash
 
Platenlabel Polydor
Catalogusnr 2001 682
Album Whistling Down The Wire


Positieverloop