Coverafbeelding Michael Jackson - She's Out Of My Life
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   19 piekpositie
  •   103 punten
  •   1980

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-08-1958
Land   Verenigde Staten

Zanger, tekstdichter, danser en entertainer, geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij is de zevende zoon van Joe en Katherine Jackson.In het begin van de jaren zestig treden Tito, Jermaine en Jackie op onder de naam The Jackson Family. Rond 1964 voegen Michael en Marlon zich bij het trio en de naam wordt omgedoopt in The Jackson 5.In 1978 is Michael te zien als vogelverschrikker in de filmmusical The Wiz. In 1985 schrijft hij samen met Lionel Richie We Are The World voor USA for Africa, een benefietsingle voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië.In 1988 wordt zijn autobiografie Moonwalk (genoemd naar zijn karakteristieke danspasje) verfilmd. Op 20 maart 1991 tekent hij met Sony Software een contract ter waarde van 1 miljard dollar.Getrouwd met Lisa Marie Presley (1994-96), dochter van Elvis Presley, en verpleegster Debbie Rowe (1996-98). The King of Pop overlijdt op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles aan een hartstilstand. Later blijkt uit een autopsierapport dat hij aan een overdosis van de pijnstiller Demerol is doodgegaan.De zanger scoort in 1983 zijn grootste hit in de Top 40 met Billie Jean. Die single verschijnt kort na zijn overlijden opnieuw in de Top 40. Vijf jaar na zijn dood verschijnt het album Xscape met daarop nog nooit uitgebracht materiaal. Op Love Never Felt So Good, het eerste nummer van het album, is ook Justin Timberlake te horen. Het wordt de vierde postume hit in de lijst en zijn 51e notering - een record, want geen andere soloartiest scoorde zo vaak een hit in de lijst.


Van Xscape verschijnt in augustus 2014 de track A Place With No Name. Het nummer is gebaseerd op A Horse With No Name, dat origineel een hit was voor de band America in 1972 en toen de elfde plaats wist te bereiken. Opvallend genoeg was het ook zijn zus Janet Jackson die in 2001 gebruikmaakte van werk van America. Zij gebruikte het nummer Ventura Highway, dat in 1972 in de Tipparade stond.

In juni van 2018 is Michael Jackson te horen op Don't Matter To Me, een van de 25 nummers op het vijfde studioalbum van Drake.
Eind maart 2023 brengt de Noorse dj Kyo een remix uit van de single Say, Say, Say dat Jackson samen met Paul McCartney uitbracht in 1983.Songtekst

She's out of my life
She's out of my life
And I don't know whether to laugh or cry
I don't know whether to live or die
And it cuts like a knife
She's out of my life

It's out of my hands
It's out of my hands
To think for two years she was here
And I took her for granted, I was so cavalier
Now the way that it stands
It's out of my hands

So I've learned that love's not possession
And I've learned that love won't wait
Now I've learned that love needs expression
But I learned too late

And she's out of my life
She's out of my life
Damned indecision and cursed pride
Kept my love for her locked deep inside
And it cuts like a knife
She's out of my life

Songinformatie

"She's Out of My Life" is de vierde single van het album "Off the Wall". Dit nummer verschilt met de drie voorgaande singles in het feit dat dit een rustige ballad is, terwijl de voorgaande singles allemaal up-tempo disconummers zijn. De zang van Michael is op dit nummer volgens critici "op zijn best". Vooral het moment aan het einde van het nummer, waarbij het woord "life" met een gebroken stem wordt gezongen, en Jackson in tranen uitbarst schijnt cruciaal te zijn. Michael heeft meerdere takes geprobeerd "normaal" te eindigen, maar eindigde steeds in tranen, waarna producer Quincy Jones het maar in het nummer liet zitten. B-kant is een track van het album "Destiny" van The Jacksons uit 1978.

Trivia

Het nummer is geschreven door Tom Bahler, nadat hij en Karen Carpenter uit elkaar gingen doordat zij erachter kwam dat hij een buitenechtelijk kind had. Hij schreef er een nummer over dat hij in eerste instantie bestemd had voor niemand minder dan Frank Sinatra. In 2005 maakte Patti LaBelle een cover van het nummer voor haar album Classic Moments.
ArtiestMichael Jackson
 A-kant
Titel She's Out Of My Life
Lengte 3:36
Componist(en) Tom Bahler
Producer(s) Quincy Jones
 B-kant
Titel [The Jacksons] Push Me Away
Lengte 4:16
Componist(en) Tito Jackson, Jackie Jackson, Marlon Jackson, Michael Jackson, Randy Jackson
Producer(s) The Jacksons
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr EPC 8384
Hoogste positie UK 3
Hoogste positie US 10
Album Off The Wall


Positieverloop