Coverafbeelding Michael Jackson - Liberian Girl
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   15 piekpositie
  •   106 punten
  •   1989

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-08-1958
Land   Verenigde Staten

Zanger, tekstdichter, danser en entertainer, geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij is de zevende zoon van Joe en Katherine Jackson.In het begin van de jaren zestig treden Tito, Jermaine en Jackie op onder de naam The Jackson Family. Rond 1964 voegen Michael en Marlon zich bij het trio en de naam wordt omgedoopt in The Jackson 5.In 1978 is Michael te zien als vogelverschrikker in de filmmusical The Wiz. In 1985 schrijft hij samen met Lionel Richie We Are The World voor USA for Africa, een benefietsingle voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië.In 1988 wordt zijn autobiografie Moonwalk (genoemd naar zijn karakteristieke danspasje) verfilmd. Op 20 maart 1991 tekent hij met Sony Software een contract ter waarde van 1 miljard dollar.Getrouwd met Lisa Marie Presley (1994-96), dochter van Elvis Presley, en verpleegster Debbie Rowe (1996-98). The King of Pop overlijdt op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles aan een hartstilstand. Later blijkt uit een autopsierapport dat hij aan een overdosis van de pijnstiller Demerol is doodgegaan.De zanger scoort in 1983 zijn grootste hit in de Top 40 met Billie Jean. Die single verschijnt kort na zijn overlijden opnieuw in de Top 40. Vijf jaar na zijn dood verschijnt het album Xscape met daarop nog nooit uitgebracht materiaal. Op Love Never Felt So Good, het eerste nummer van het album, is ook Justin Timberlake te horen. Het wordt de vierde postume hit in de lijst en zijn 51e notering - een record, want geen andere soloartiest scoorde zo vaak een hit in de lijst.


Van Xscape verschijnt in augustus 2014 de track A Place With No Name. Het nummer is gebaseerd op A Horse With No Name, dat origineel een hit was voor de band America in 1972 en toen de elfde plaats wist te bereiken. Opvallend genoeg was het ook zijn zus Janet Jackson die in 2001 gebruikmaakte van werk van America. Zij gebruikte het nummer Ventura Highway, dat in 1972 in de Tipparade stond.

In juni van 2018 is Michael Jackson te horen op Don't Matter To Me, een van de 25 nummers op het vijfde studioalbum van Drake.
Eind maart 2023 brengt de Noorse dj Kyo een remix uit van de single Say, Say, Say dat Jackson samen met Paul McCartney uitbracht in 1983.Songtekst

(Naku Penda Piya - Naku Taka Piya - Mpenziwe)
(I Love You Too - I Want You Too - My Love)

Liberian Girl...
You Came And You Changed My World
A Love So Brand New
Liberian Girl...
You Came And You Changed Me Girl
A Feeling So True

Liberian Girl
You Know That You Came
And You Changed My World
Just Like In The Movies
With Two Lovers In A Scene
And She Says...
"Do You Love Me"
And He Says So Endlessly...
"I Love You, Liberian Girl"

(Naku Penda Piya - Naku Taka Piya - Mpenziwe)
(I Love You Too - I Want You Too - My Love)

Liberian Girl...
More Precious Than Any Pearl
Your Love So Complete
Liberian Girl...
You Kiss Me Then
Ooh, The World
You Do This To Me

Liberian Girl
You Know That You Came
And You Changed My World
Just Like In The Movies
With Two Lovers In A Scene
And She Says,
"Do You Love Me"
And He Says So Endlessly
"I Love You, Liberian Girl"

(Naku Penda Piya - Naku Taka Piya - Mpenziwe)
(I Love You Too - I Want You Too - My Love)

Liberian Girl
You Know That You Came
And You Changed My World
I Wait For The Day
When You Have To Say
"I Do,"
And I'll Smile And Say It Too
And Forever We'll Be True
I Love You, Liberian Girl, All The Time

(Girl) I Love You Liberian Girl, All The Time
(Girl) I Love You Liberian Girl, All The Time
(Girl) I Love You Liberian Girl, All The Time

(Girl) I Love You I Love You Baby
(Girl) I Want You I Love You Baby
(Girl) Ooh! I Love You Baby, I Want You Baby, Ooh!

Songinformatie

De b-kant is een cover van: Wings - Girlfriend (1978). "Liberian girl" was de negende (!!!) en laatste single van Michael's album "Bad". Maar liefst 3e nummers van het Album "bad"bereikten de 1e plaats in de Top 40. Liberian Girl was de negende en laatste single van het album Bad van Michael Jackson uit 1987. De single werd alleen in Europa en Australië uitgebracht. Michael droeg dit nummer op aan zijn beste vriendin Elizabeth Taylor. In de videoclip is een grote hoeveelheid van Michaels beroemde vrienden te zien op een Arabische bazaar, waar ze een video opnemen onder leiding van Steven Spielberg. De enige ster die er nog niet is, is Michael zelf. Aan het einde van de videoclip blijkt dat Michael zelf het hele tafereel aan het opnemen is. In de videoclip zijn o.a. te zien: Paula Abdul, Dan Aykroyd, Jackie Collins, Whoopi Goldberg, Quincy Jones, Olivia Newton-John, John Travolta en Steven Spielberg.

Trivia

3 Grote Amerikaanse popsterren zijn allemaal geboren in 1958: Madonna, Prince en Michael Jackson. Alle 3 hebben ze in het laatste kwart van de 20e eeuw een grote stempel gedrukt op de popmuziek. Op 18 september 2012 werd het album "Bad 25" uitgebracht. Het album, een twee-disc set, bevat het originele album, evenals onuitgegeven materiaal opgenomen tijdens de Bad sessies. Het materiaal omvat vroege demo-versies van songs van het album, demo's van nummers die niet op de uiteindelijke album terecht kwamen en remixes. Een DVD van Jackson's 16 juli 1988 optreden in het Londense Wembley Stadium werd ook uitgebracht.
ArtiestMichael Jackson
 A-kant
Titel Liberian Girl (Edit)
Lengte 3:39
Componist(en) Michael Jackson
Producer(s) Quincy Jones & Michael Jackson
 B-kant
Titel Girlfriend
Lengte 3:04
Componist(en) Paul McCartney
Producer(s) Quincy Jones
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr 654947 7
Hoogste positie UK 13
Hoogste positie US -
Album Bad


Positieverloop