Coverafbeelding John Denver - Annie's Song
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   10 piekpositie
  •   138 punten
  •   1976

Artiestinformatie

Geboortedatum   31-12-1943
Land   Verenigde Staten

John Denver, pseudoniem van Henry John Deutschendorf was een countryzanger, songwriter, acteur en musicus die grote invloed gehad heeft op de bekendheid van countrymuziek in de wereld.

John woonde het grootste deel van zijn leven in Aspen waarover hij ook vaak gezongen heeft. In de jaren zestig begon zijn zangcarrière bij The Mitchell Trio. In 1969 begon John zijn solocarrière. Zijn nummer Leaving on a Jet Plane werd in Amerika een nummer 1-hit voor Peter, Paul and Mary, in Nederland kwam het nummer niet verder dan een Tipparade notering. Enkele jaren later volgde John zijn doorbraak met Take me home, country roads (1971). Ook dat nummer kwam in Nederland niet verder dan een Tipparade notering.

John trouwde in 1967 met Anne Martell die hem inspireerde tot het lied Annie's Song (1974) dat in 1976 een hit werd in de Top 40. Het huwelijk eindigde overigens in 1982.

Zijn grote doorbraak in Nederland kwam met Calypso dat in 1975 de 2e plaats bereikte in de Top 40 .Het nummer is een ode aan het gelijknamige verkenningsschip dat werd gebruikt door milieuactivist Jacques Cousteau..

In 1981 stond het nummer Perhaps Love in de Top 40. Het nummer is een duet met de Spaanse operazanger Plácido Domingo.

In 1997 kwam John op 53-jarige leeftijd om het leven, toen het vliegtuig dat hij bestuurde neerstortte voor de kust van Monterey in Californië. Vermoedelijk was zijn gebrek aan ervaring in het besturen van het pas aangeschafte toestel de oorzaak van het ongeval. Zijn as werd uitgestrooid over de Rocky Mountains in Colorado.

Take me Home is in 2014 staatslied geworden van West Virginia.


Songtekst

Annie's Song

You fill up my senses
Like a night in a forest
Like the mountains in springtime
Like a walk in the rain
Like a storm in the desert
Like a sleepy blue ocean
You fill up my senses
Come fill me again

Come let me love you
Let me give my life to you
Let me drown in your laughter
Let me die in your arms
Let me lay down beside you
Let me always be with you
Come let me love you
Come love me again

You fill up my senses
Like a night in a forest
Like the mountains in springtime
Like a walk in the rain
Like a storm in the desert
Like a sleepy blue ocean
You fill up my senses
Come fill me again

Songinformatie

"Annie's Song" is een rock / country liedje opgenomen en geschreven door singer-songwriter John Denver. Het was zijn tweede nummer een lied in de Verenigde Staten

"Annie's Song" werd geschreven als een ode aan de vrouw van Denver op dat moment, Annie Martell Denver. Denver "schreef dit lied in juli 1973 in ongeveer tien-en-een-halve minuut terwijl hij een ski-lift naar de top van Ajax Mountain in Aspen, Colorado ging. Het was zowel de fysieke opwinding van gewoon geskied te hebben in een zeer moeilijke run en het gevoel van totale onderdompeling in de schoonheid van de kleuren en geluiden die alle zintuigen vulde, inspireerden hem om na te denken over zijn vrouw.
ArtiestJohn Denver
 A-kant
Titel Annie's Song
Lengte 2:58
Componist(en) John Denver
Producer(s) Milton Okun, Kris O'Connor
 B-kant
Titel Fly Away
Lengte 2:59
Componist(en) John Denver
Producer(s) Milton Okun, Kris O'Connor
 
Platenlabel RCA
Catalogusnr YHPBO-0902
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 1
Album Windsong


Positieverloop