Jarig: Nick Schilder

- Jarig

 Nick Schilder
Nick Schilder 2018

Hoera! De helft van Nick & Simon is jarig: Nick Schilder. De Volendamse zanger, die in 2006 doorbrak met Vaarwel Verleden/De Soldaat, blaast vandaag 35 kaarsjes uit.

Nick & Simon hebben inmiddels zestien Top 40-hits op hun naam staan. De drie grootste successen: Julia (2013), Hoe lang? (2008) en Rosanne (2008).

Check hieronder de highlights uit de carrière van Nick Schilder. Meer weten over de zanger? Lees de biografie van Nick & Simon


Jeugd Nick Schilder
Nick Schilder groeide op in Volendam. Als achtjarig jongetje begon hij met gitaar spelen. Toen hij vervolgens op school Simon Keizer leerde kennen, was de circkel rond: de twee besloten samen te zingen en muziek te schrijven.

View this post on Instagram

'10 Jaar Nick & Simon'! #Boek #KlaasBond N

A post shared by Nick & Simon (@nickensimon) on

Doorbraak Nick & Simon
Nick Schilder en Simon Keizer waren vaak te zien in de reallifesoap van hun vriend Jan Smit. In 2006 zorgde dat voor de doorbraak van het duo, met de singles Steeds Weer en Vaarwel Verleden / De Soldaat. Datzelfde jaar verscheen hun eerste album: Nick & Simon.

Coaches The Voice of Holland
In 2010 maakten Nick en Simon een uitstapje naar de tv-wereld: de zangers werden coaches in The Voice of Holland. Na een aantal jaar ruilden ze het programma in voor The Voice Kids.

Nummer 1-hit Nick & Simon
In 2013 scoorden Nick Schilder en Simon Keizer hun eerste nummer 1-hit: Julia. Er verschenen 153 versies van het nummer, elk met een andere naam. Hiermee vestigden ze zelfs een officieel wereldrecord in de categorie ‘Meeste digitale single releases van één artiest of band binnen 24 uur’.

View this post on Instagram

Ja hoooorr!! Een wereldrecord!! #julia SK

A post shared by Nick & Simon (@nickensimon) on

Nick & Simon 10 jaar
In 2016 bestond Nick & Simon tien jaar. Dit vierden de mannen met een boek, een theatershow én vier uitverkochte jubileumconcerten in Ahoy.

Nick & Simon 2018
Inmiddels staan er zestien Top 40-hits op teller, maar het duo is nog lang niet uitgezongen. Vorige maand kwam de nieuwste single uit: Mum Van Tijd. Ook staat er een gelijknamige documentaire op het YouTube-kanaal van Nick & Simon.

Concerten Nick & Simon Ziggo Dome
Ondertussen bereiden Nick en Simon zich voor op hun concerten in de Ziggo Dome (20 en 21 april 2019). De eerste gastartiest is inmiddels bekend gemaakt: André Hazes.

Nick Schilder viert zijn verjaardag samen met Paul Gilbert, Corey Glover en Rory Block. Toen Nick werd geboren stond Lionel Richie met het nummer All Night Long (All Night) op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Nick & Simon - Julia (2013, 8 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!