Jarig: Nelly

- Jarig

 Nelly
Nelly 2018

Met zestien Top 40-hits is Nelly een gevestigde naam in de rapwereld. Zijn hit Dilemma die hij maakte met Kelly Rowland, belandde in 2002 op de eerste plaats in de Top 40. Vandaag is de rapper jarig. Gefeliciteerd!

In totaal stond Nelly met zijn hits 130 weken in de Top 40. Ook had de rapper verschillende samenwerkingen: hij heeft nummers gemaaky met onder andere Justin Timberlake en Christina Aguilera.

Check hieronder de highlights uit Nelly's leven. Meer weten over de rapper? Lees de biografie van Nelly.


Honkballen in St. Louis
Nelly groeide op in St. Louis, als zoon van een militair. Hier deed hij aan honkbal, Nelly had veel talent voor de sport, maar toch had hij meer interesse in muziek. Daarom richtte hij samen met Kyjuan, Ali, Murphy Lee en zijn broer City Spud de band St. Lunatics op. 

St. Lunatics
St. Lunatics, waar Nelly zijn muziekcarrière mee begon had een lokaal hitje: Gimmie What You Got brachten. Dit nummer bracht de band in 1997 uit en werd het eerste succes. 

View this post on Instagram

4 scores n 15 yrs ago lol #Stlunatics

A post shared by Murphy Lee (@murphderrty) on

Nelly solo
Met St. Lunatics kreeg Nelly de smaak te pakken en hij begon als soloartiest te werken. Dit zorgde voor nog meer succes en Nelly scoorde verschillende nationale en internationale hits. 

Grootste hit van Nelly
In 2002 behaalde Nelly zijn grootste hit: Dilemma. Hij kreeg hiervoor hulp van Kelly Rowland van Destiny's Child maakte hij het nummer. De track stond achttien weken in de Top 40 en bereikte zelfs de eerste plek. 

Nelly momenteel
Inmiddels is Nelly 44 jaar geworden, maar de rapper is even fit als altijd. Hij staat nog steeds op het podium en speelt af en toe een potje basketbal.

View this post on Instagram

#TBT #NBAALLSTARWEEKEND..!!!!!

A post shared by NELLY (@nelly) on

Nelly viert zijn verjaardag samen met de zanger van The Prodigy, Yes-R en Ron McGovney (Metallica). Toen de rapper werd geboren stond Carl Douglas - Kung Fu Fighting op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Nelly ft. Kelly Rowland - Dilemma
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!