Jarig: Liam Payne

- Jarig

 One Direction Liam Payne
Liam Payne 2018

Als lid van de populaire groep One Direction veroverde hij de harten van tienermeisjes, als solo artiest verovert hij de hitlijsten. 

Voordat Liam Payne onderdeel werd van de populaire boyband One Direction, lag zijn passie bij hardlopen. De in Wolverhampton geboren tiener was na school elk vrij uurtje te vinden op de atletiekbaan. En met het gewenste resultaat, want in 2012 werd Liam uitgenodigd voor de try-outs van het Engelse nationale team. Helaas greep hij net naast een plekje in het team en mocht hij zijn land niet vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Londen. Na deze domper trok Liam een sprintje naar zijn andere passie: muziek. Nadat hij de hoofdrol in de schoolmusical Saturday Night Fever scoorde, trok hij de stoute schoenen aan en deed hij auditie voor een bekende talentenjacht. 

Staande ovatie van Simon Cowell
Met slechts 14 jaar op de teller deed Liam auditie voor de vierkoppige jury van X-Factor. Zijn vertolking van Frank Sinatra's Fly Me To The Moon bleek niet voldoende te zijn voor een ticket naar de volgende ronde. Maar Payne nam Simon Cowells advies om 'over 2 jaar terug te komen' van harte en op 16-jarige leeftijd stond hij er opnieuw. Ditmaal leverde zijn auditie een volmondige 'ja' en staande ovatie van Cowell op. De tiener kwam echter te kort in de tweede ronde en werd op advies van gastjurylid Nicole Scherzinger samen met vier andere jongens in een groep gezet. De band, One Direction, werd weliswaar derde bij X-Factor, maar groeide uit tot de populairste boyband van de jaren '10.

Tieneridool
Met One Direction tourde Liam Payne de hele wereld over. In slechts vijf jaar tijd wisten ze vijf albums uit te brengen, die stuk voor stuk bovenaan de Engelse Billboard lijst belanden. Nederland moest nog even wennen aan de nieuwe groep, want pas bij hun tweede album (Take Me Home) scoorde ze hun eerste hit. Live While We're Young stond 10 weken in de Top 40. Al snel volgden andere hits als Kiss You, Drag Me Down, Best Song Ever en hun grootste succes de cover One Way Or Another. One Direction leek onstopbaar, totdat Zayn Malik zijn vertrek aankondigde.

Soloster
Nadat One Direction in 2015 een hiatus aankondigde, stort Liam Payne zich op zijn solo carrière. De jonge Brit was in het begin vooral actief achter de schermen. Zo schreef hij al voor One Direction tracks en doet hij dit later ook voor o.a. Cheryl Cole. Ook houdt hij zich bezig met het scouten van nieuw talent voor zijn eigen muzieklabel Hampton Music Limited. Hier heeft hij een neusje voor, want Payne weet de Australische band 5 Seconds of Summer aan zich te binden. Vanaf 2016 begint het te kriebelen. Liam wil graag weer zelf in de spotlights staan. Kort daarna verschijnt zijn eerste solo hitsingle Strip That Down, geschreven door Ed Sheeran. Ook opvolgers For You met Rita Ora en Familiar feat. J Balvin worden een succes. Op 24 augustus verscheen zijn EP First Time

View this post on Instagram

🙏🏼✌🏼❤️ #Familiar

A post shared by Liam Payne (@liampayne) on

Cheryl Cole
In 2016 wordt bekend dat Liam Payne een relatie heeft met Cheryl Cole. Nieuws waar de nodige controversie omheen hangt, aangezien de twee elkaar leerden kennen tijdens Payne's X-Factor auditie. Liam was destijds 14, terwijl Cheryl al haar 25ste verjaardag had gevierd. De liefde broeide toen al, maar kwam pas tot bloei in de studio. In 2017 kreeg het stel samen een zoon, genaamd Bear. Helaas was de liefde van korte duur, want begin dit jaar maakten Liam en Cheryl bekend uit elkaar te gaan. 

Liam Payne deelt zijn verjaardag met Michael Jackson, Linus Eklöw (Galantis) en David Desrosiers (Simple Plan). Toen Liam werd geboren, stonden Guus Meeuwis & Vagant met Het Is Een Nacht op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste hit:

 Live While We're Young - One Direction (2012, 10 weken)

Grootste hit:

One Way Or Another (Teenage Kicks) - One Direction (2013, 16 weken)

Kleinste en laatste hit:

Familiar - Liam Payne & J Balvin (2018, 4 weken)

(Foto: BSR Agency)
0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!