Jarig: Eminem

- Jarig

 Eminem
Eminem 2018

Al jaren is Eminem één van de grootste rapgoden ter wereld. Vandaag is de rapper 46 jaar geworden. Gefeliciteerd!

Eminem, wiens echte naam Marschall Bruce Mathers III is, heeft al 24 Top 40-hits in zijn zak zitten. De laatste weken is de rapper veel in het nieuws vanwege zijn nieuwste album Kamikaze.

Check hieronder de highlights uit Eminem's leven. Meer weten over de rapper? Lees de biografie van Eminem.

 

Stripheld Eminem
Eminem wilde op 7-jarige leeftijd graag stripheld worden. Hij tekende zelf ook en ondertekende zijn werk altijd met m&m. Die "m&m" verwees naar zijn echte naam, Marshall Mathers.

Bekend door Dr. Dre
In 1996 maakte Eminem zijn debuut met Soul Intent. Hiervan waren maar 500 kopieën beschikbaar. Dit was nog geen groot succes voor de rapper, dat volgde drie jaar later: in 1999 brak hij door met The Slim Shady LP, met steun van Dr. Dre.

View this post on Instagram

New @XXLMagazine hits stands March 11

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on

Slim Shady
Slim Shady is de bijnaam van Eminem. Ook maakte Eminem a.k.a. Slim Shady een album en een single onder deze naam, wat tot zijn grote doorbraak leidde.

Ruzie Machine Gun Kelly
Eminem en Machine Gun Kelly waren de afgelopen weken flink in het nieuws vanwege hun ruzie. De aanleiding is echter niet recent: MGK tweette in 2012 over Eminem zijn dochter. Op het nieuwe album Kamikaze van Eminem staat een reactie op deze tweet: de track Not Alike. De disstracks gingen hierna nog even over en weer. 

View this post on Instagram

#KILLSHOT HIT THE LINK

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on

Eminem tour 2018
Eminem is dan wel een van de oudste rappers, maar draait nog steeds lekker mee. Afgelopen zomer deed hij een tour door Europa. Op 12 juli stond hij in het Goffertpark in Nijmegen.

Eminem viert zijn verjaardag samen met Tarkan, Ziggy Marley en Mohombi. Toen de rapper werd geboren stond  Lynsey De Paul - Sugar Me op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste nummer 1-hit in de Top 40
Eminem - Love Yourself (2002, 17 weken)
Check hier de songtekst 

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!