Jarig: Dinand Woesthoff

- Jarig

 Dinand Woesthoff Kane
Dinand Woesthoff 2018

Dinand Woesthoff brak eind jaren '90 door als de leadzanger van de Haagse rockband Kane. 

Marco Frank Ferdinand (Dinand) Woesthoff groeide op in Gorinchem. Na zijn middelbare school verliet hij zijn geboortestad om in het bruisende Den Haag te gaan studeren. Tijdens zijn studie werkte hij in een strandtent, waar hij gitarist Dennis van Leeuwen leerde kennen. De twee klikten over hun gezamelijke passie muziek en al snel vormde ze een band, genaamd Citizen Kane. In het weekend traden ze op in cafés, waar ze geïnspireerd door U2 vooral gitaarrock muziek speelden. Het was dan ook tijdens een van die avondjes dat Dinand en Dennis op de radar van Henkjan Smits verschenen. De talentenscout stelde ze voor aan artiestenmanager Edwin Jansen, die de twee jonge Hagenezen onder zijn vleugels nam. 

Kane
In de zomer van 1999 brak Kane definitief door met hun single Where Do I Go Now. Kort daarop kwam het debuutalbum As Long As You Want This uit. De plaat was een groot succes en kreeg zelfs de dubbel platinum status. Opvolger So Glad You Made It liet zien dat Kane geen eendagsvlieg was. De Haagse rockgroep groeide uit tot een van de grootste bands van Nederland. Met 25 Top 40 hits en elf albums is Kane letterlijk een begrip. De band scoorde een drietal nummer 1-hits met Something To Say (2005), Fearless (2005) en Shot Of A Gun (2008). Ook buiten de Top 40 vielen ze in de prijzen; Dinand won met Kane o.a. een MTV en Edison Award.

View this post on Instagram

Ingewikkeld kijken.... Studio Life. #solo

A post shared by HUMAN(e) (@dinand_woesthoff) on

Olympische hit
Op 27 september 2013 maakte Kane bekend een pauze in te lassen. Een jaar lang zouden de bandleden zich op andere projecten richtten. Tijdens deze break maakt Dinand Woesthoff samen met Peter Kriek (16 Bit Lolutas) het huldigingsnummer voor de olympische sporters in Sotsji. De track Legendary Lane wordt de tweede solo-hit van Dinand. En hoewel vele fans hopen op een nieuwe hit van Kane, kwam het nooit meer tot een reünie. Eind 2014 maakten Dennis en Dinand bekend definitief te stoppen met Kane. "Het was een psychisch proces, wat nu heel bevrijdend voelt", vertelde Dinand hierover. "Ik heb weer ruimte gemaakt voor mijn creatieve, vrije geest." De Indisch-Nederlandse zanger sloot een muzikale comeback echter niet uit en wie zijn Instagram volgt, weet dat Dinand binnenkort met een soloalbum komt.

Voor Guusje
Dinand trouwde op 17 september 2003 met de GTST actrice Guusje Nederhorst. Het geluk was echter van korte duur. Een half jaar later verliest Guusje de strijd tegen borstkanker. Na het overlijden van zijn vrouw brengt Dinand het nummer Dream (Gussie's Song) uit, een ode aan zijn wijlen vrouw. De prachtige ballade bereikt de eerste plaats van de Top 40. In 2009 hertrouwd de zanger met de Britse Lucy Hopkins. Samen zetten ze Guusjes legende voort door de kinderfilm Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! te maken. Een film op 20 januari 2016 verscheen en gebaseerd is op het kinderboek dat Guusje ooit schreef. 

Dinand deelt zijn verjaardag met Nina Persson (The Cardigans), Macy Gray en Dolores O'Riordan (The Cranberries). Toen Dinand werd geboren, stonden Hot Butter / The Popcorn Makers / Anarchic System met Popcorn / Popcorn / Pop Corn op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste hit:

Where Do I Go Now - Kane (1999, 4 weken)

Grootste hit:

 No Surrender - Kane & Carice van Houten (2009, 21 weken)

Kleinste hit:

Wanna Make It Happen - Kane (2008, 3 weken)

Laatste hit:

I Love This City - Kane (2013, 2 weken)

(Foto: BSR Agency)
0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!