Nieuws
Preview Top 40

Zesde week Peggy Gou op 1 onzeker

Zesde week Peggy Gou op 1 onzeker
Peggy Gou 

De belangrijkste vraag voor de nieuwe Top 40 van aankomend weekeinde is of Peggy Gou er een zesde week op nummer 1 aan vast kan knopen.

Vorige week zagen we Dance The Night van Dua Lipa met grote stappen naderen. Dua is ook aan het begin van deze week nog de grote kanshebber maar door Esta Vida van Marshmello en Farruko kan ook nog geen streep als de nummer 1 van Nederland. Niet alleen om de eerste plek zal gestreden worden. Ook voor een plekje in de top 10 zal er de komende dagen nog een gevecht zijn.

Prada van Cassö, Raye en D-Block Europe moet het op de radio hebben van incidentele draaibeurten. Qua streaming wist Prada afgelopen week op Spotify al even de eerste plaats te bereiken met een aardige plus in vergelijking met vorige week. De grote vraag zal komend weekeinde dan ook zijn of dat voldoende is voor een plek in de top 10.

Het is niet de enige track waar de top 10 een reële mogelijkheid voor gaat zijn. She Knows weet ook te groeien in streaming en die track van Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Afro Bros en Akon heeft zijn plek op de radio wel weten uit te bouwen.

Unhealthy van Anne-Marie en Shania Twain heeft weliswaar een wat minder sterke groei in streaming maar weet deze week bij zowel Qmusic als Radio 538 de hoogste rotatie te bereiken. De track steeg vorige week drie plaatsen naar nummer 13 en met diezelfde toename weet ook Unhealthy in de top 10 te komen.

Afgelopen week was Not Fair van Niklas Dee, Old Jim en Enny-Mae de een na snelste stijger met 11 plaatsen winst. Qua streaming weet Not Fair deze week stevig door te groeien. Qua draaibeurten op de radio is het wat dat betreft een stuk spannender waar er zich, met de nieuwe frequentieverdeling op de radio, ook wat veranderingen aandienen qua luistercijfers en dus de weging van de verschillende zenders in de nieuwe Top 40 waarbij de rol van SLAM, waar Not Fair flink wat draaibeurten kent, anders zal zijn.

Used To Be Young van Miley Cyrus was afgelopen week de hoogste binnenkomer op nummer 35. Het is nu al duidelijk dat Used To Be Young niet direct in de voetsporen van Flowers gaat staan, ondanks het identieke schrijverstrio. Na een week als Alarmschijf is het deze week de Favourite en daarmee zal Cyrus ook deze week nadrukkelijk in de schijnwerpers staan op de radio. Of haar dat de grootste sprong voorwaarts gaat opleveren is de vraag. Een andere binnenkomer van afgelopen week. Paint The Town Red van Doja Cat, heeft namelijk een ijzersterke week op streaming achter de rug. De track rond de sample van Walk On By (bekend van Dionne Warwick en Sybil) kwam vorige week binnen op plek 10 bij de meest gestreamde hits van ons land en deze week komt daar de top 3 binnen bereik.

Best Friend van Sera stond afgelopen weekeinde voor de vijfde week in de lijst. Daarbij kwam de track nog niet verder dan nummer 36. De afgelopen dagen staat ze steeds rond nummer 200 in streaming. In airplay weet Best Friend ook deze week weer te groeien en daarmee ligt ook komende week de weg omhoog voor Sera weer open.

Fast Car van Luke Combs draaide al een tijdje mee op Qmusic en daar werd de track afgelopen week uitgeroepen tot Alarmschijf. De nummer 2 in de Amerikaanse hitlijst is inmiddels ook toegevoegd op de rotatie van Radio 538. Daarnaast gaat het op streaming ook iedere week beter en daar komt de top 200 in de loop van deze week ook binnen bereik. Fast Car maakt zich op voor een derde notering na de versies van Tracy Chapman en Jonas Blue.

Douwe Bob stond afgelopen weekeinde centraal in de eerste aflevering van Beste Zangers. Zijn nieuwste track, This World Is Our Home, wist de afgelopen dagen op de radio te groeien. De afgelopen drie weken stond This World Is Our Home op de eerste plek van de Tipparade. Bovenin die lijst met kanshebbers stonden ook Heaven (van Cian Ducrot), Dating The Devil (van Davina Michelle) en iets verderop Enough Is Enough (van Post Malone) die het qua streaming niet makkelijk hebben. Anders is dat voor Little Things x Gypsy Woman (van Jorja Smith) die het dan juist qua airplay weer lastig heeft.

Single Soon (van Selena Gomez) zakt inmiddels uit de top 100 van meest gestreamde hits maar krijgt nu wel weer meer aandacht op de radio. Daarmee zal Single Soon wel klimmen maar of dat voldoende zal zijn voor een plekje in de Top 40 blijft de vraag. Van Goes Tot Purmerend van Jan Smit en Marco Schuitmaker weet in de top 100 van meest gestreamde hits nog steeds te groeien maar daar is de airplay nog onvoldoende.

(04/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating