WWC20: Head & Heart 3e week op 1

- Hitlijsten

 Joel Corry MNEK
WWC20: Head & Heart 3e week op 1

Ook deze week hebben Joel Corry en MNEK die felbegeerde eerste plek in de Worldwide Club 20 in handen.

Het arsenaal aan remixen van Head & Heart neemt flink toe. Afgelopen week konden we onder meer versies van Jess Bays, Kokiri en Timmy Trumpet toevoegen waar we eerder al de remixen van Nightfunk en Jack Back kregen in de eerste verzameling. En voor wie zich afvraagt wie Jack Back is; dat is het pseudoniem van David Guetta. De Franse dj en producer bracht in het verleden meer underground-tracks uit onder de nickname maar heeft nu ook de commerciële track van Corry en MNEK met zijn sound overgoten. Zelf heeft Guetta de lijst deze week, na vier weken, verlaten. Kill Me Slow, zijn track met Morten, stond twee weken geleden nog op plek 5. All Night Long, de track van Josement die vorige week nog op nummer 3 stond, heeft het erepodium verlaten. Daar zien we nu de stevige opmars van een ander pseudoniem, Ytram. Onder die naam plaatste Martin Garrix zijn samenwerking met Elderbrook en die track knalt deze week door naar nummer 2.

6 (15) ALL 4 LOVE- Mark Knight & Rene Amesz (feat. Tasty Lopez)
Girl van KC Lights zakt deze week een plekje naar beneden maar ondertussen dient zich de volgende release op het Toolroom-label aan. Rene Amesz, die al tijden bij het label opereert, wist opnieuw labeloprichter Mark Knight te strikken voor een samenwerking. Mark Knight startte Toolroom in 2003 en tien jaar later kwamen we hem in een samenwerking met Funkagenda, Man With The Red Face, zelfs tegen in de Nederlandse Top 40. In 2017 maakten Amesz en Knight al de track Live Stream en nu vonden ze elkaar op All 4 Love dat vorige week binnen wist te komen op plek 5. Voor wie de track bekend voorkomt… de baslijn, melodie en saxofoon zijn afkomstig van Brick die in 1977 de track Living From The Mind maakten. All 4 Love is, met 9 plekken winst, de snelste stijger in de lijst. 

7 (13) 2AM- MK ft. Carla Monroe
MK en Carla Monroe springen in de vroege ochtend door de Worldwide Club 20 met zes plaatsen winst. Hun 2AM zakte vorige week, na drie onafgebroken weken op de tiende plek, even weg naar plek 13. Deze week keert de track voor een vierde week terug in de bovenste helft van de lijst. MK is weliswaar een afkorting die ook door Mark Knight (zie plek 6) wordt gebruikt maar staat in deze hoedanigheid toch echt voor de uit Detroit afkomstige Marc Kinchen. In 1995 was hij verantwoordelijk voor een enorme clubhit in de Nederlandse Top 40 met zijn remixen van Push The Feeling On waarmee de Nightcrawlers destijds op nummer 4 kwamen. De stem van Carla Monroe kun je eerder hebben gehoord op tracks van onder meer Sultan + Shepard en Oliver Heldens. 

13 (--) THE LAUNCH- Cosmic Gate & Andrew Bayer
De Worldwide Club 20 telt deze week vijf nieuwelingen. De hoogste in die rij begint de reis naar boven op nummer 13; The Launch is een samenwerking tussen het Duitse trance-duo Cosmic Gate en de uit Amerika afkomstige Andrew Bayer. Die laatste is al sinds jaar en dag verbonden aan het Britse label Anjunabeats. In 2011 zaten Cosmic Gate, die afzonderlijk van elkaar weer DJ Bossi en Nic Chagall heten, ook al in de studio met Andrew. Dat resulteerde toen in de track Nothing Ever Lasts dat destijds bij Black Hole verscheen. 

Favorite New Dance Track
LOVE IS POWER- Tritonal
Tijdens de Worldwide Club 20 komen wekelijks ook andere tracks voorbij die een toegevoegde waarde leveren in de radioshow die zaterdagavond te horen is op Qmusic. Zo viste Armin deze week Love Is Power uit de bak van nieuwe releases. Tritonal wordt gevormd door Chad Cisneros en David Reed die wekelijks ook hun eigen show hebben op Sirius XM BPM, Tritonia. Het duo uit Texas maakte Love Is Power in de moeilijke lockdown-periode. De twee hopen met de track een lichtstraal te brengen in de duisternis, zo laten ze weten bij de track die verscheen op het Enhanced Recordings waarvan ze, sinds 2013 en samen met Will Holland, de medeoprichters van zijn.

Retro Tune
DEVOTION (TROUBLE’S CLUB MIX)-Nomad featuring MC Mikee Freedom 

Armin’s Anthem Alert
SOMEBODY LOVES YOU- Aly & Fila with Plumb

WWC20 Exclusive
LOVE ME (YOTTO REMIX)- Avira (9/10)

Meer WorldWide Club 20?
De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en nacht brengen je vanaf nu de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.