Wereldhits: 27e Top 40-hit voor Little Mix in de UK

- Hitlijsten

 Little Mix Dermot Kennedy
Wereldhits: 27e Top 40-hit voor Little Mix in de UK

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Italië, Suriname, Australië en in het Verenigd Koninkrijk.

Italië
BOTTIGLIE PRIVÈ – Sfera Ebbasta

Bottiglie Privè van Sfera Ebbasta staat al enkele weken op nummer 1 Italië. Het is alweer de veertiende nummer 1-hit voor de 27-jarige rapper uit Sesto San Giovanni, die in het echt Gionata Boschetti heet. Bottiglie Privè gaat over wat zijn bekendheid met Sfera heeft gedaan. Volgens hem is hij, ondanks het geld dat hij heeft verdiend, dezelfde persoon als vroeger. Destri van Gazzelle stijgt van 3 naar 2 en ook ex-nummer 1 Superclassico van Ernia wint een plek en komt op nummer 3 terecht. De hoogste binnenkomer is te vinden op nummer 4. Daar dendert Mama van Gemitaiz en Nitro de lijst binnen. De top 5 wordt afgesloten door Altalene van Bloody Vinyl, Slait, Tha Supreme, Mara Sattei en Coez. Die track blijft plakken op nummer 5.

Suriname
GIANTS – Dermot Kennedy

We vliegen door naar Suriname. Daar is Yo Lobi Na Wan Lei van Naomi Pikientio opnieuw de nummer 1 van het land. Diamonds van Sam Smith volgt daar vlak achter en stijgt van 4 naar 2. Lighter van Tarrus Riley en Shenseea en Rvssian knalt van 9 naar 3, terwijl Favorite Place van John Legend van 2 naar 4 smakt. Bigi Sma Floot van Tranga Rugi, The Music Lovers en Chaggi wint tot slot een plek en gaat van 6 naar 5. Giants van Dermot Kennedy is de grootste stijger in de Surinaamse chart. De Ierse zanger gaat met van 23 naar 8. In onder andere de UK, Ierland, Schotland en in België was de track al een grote hit. Het onlangs uitgebrachte Paradise (met Meduza) bestormt momenteel ook de wereldwijde hitlijsten.

Australië
SO DONE – The Kid LAROI

In Australië nemen 24kGoldn en Iann Dior de nummer 1-positie weer over van Ariana Grande, die daardoor genoegen moet nemen met nummer 2. Head & Heart van Joel Corry en MNEK blijft net als in de Nederlandse Top 40 staan, maar dan wel op de derde plaats. Ook Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper beweegt niet en staat stevig op 4. What You Know Bout Love van Pop Smoke dringt door tot de top 5, door van 7 naar 5 op te schuiven. So Done van The Kid LAROI wint 8 plekken en strijkt neer op nummer 8. De 17-jarige Australische rapper, die eigenlijk Charlton Howard heet, heeft zich zelf vernoemd naar het volk waar hij toebehoort, namelijk de Kamilaroi. Zij behoren tot de Aboriginals. Juice WRLD heeft hem korte tijd onder zijn vleugels gehad, waardoor hij zich kon ontwikkelen tot de artiest die hij nu is.

Verenigd Koninkrijk
SWEET MELODY – Little Mix

In de UK kan Ariana Grande haar nummer 1-positie wel vasthouden. Positions blijft Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav voor. Little Mix schiet met Sweet Melody van 16 naar 3 en dat heeft alles te maken met de release van het zesde album van de girlband, Confetti. De titeltrack van dat album is deze week nieuw op 23, wat de dames nu op 27 Top 40-hits zet in hun thuisland. See Nobody van Wes Nelson en Hardy Caprio verliest een plaats en staat nu op 4, terwijl Midnight Sky van Miley Cyrus van 7 naar 5 stijgt en dat komt dan weer door Edge Of Midnight, de Midnight Sky-remix met Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube