Unholy is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Di-Rect Sam Smith Kim Petras Lil Nas X
Unholy is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Unholy van Sam Smith en Kim Petras is de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40 van deze week. Het duo blijft daarmee de nieuwe tracks van Di-Rect en Lil Nas X voor.

28 (--) UNHOLY – Sam Smith & Kim Petras
Als je bij de nieuwe single van Sam Smith een gevoelige ballad of catchy poptrack had verwacht, zal Unholy je waarschijnlijk wel verrassen. De inmiddels 30-jarige Sam slaat namelijk behoorlijk aan het experimenteren. Hun, want Sam is non-binair, vijftiende Top 40-notering is de voorloper op een nieuw album en is bovendien een samenwerking met Kim Petras. Dat is een 30-jarige Duitse zangeres, die inmiddels woont en werkt in Los Angeles. Zij bracht solo al meerdere albums uit en toerde met onder anderen Camila Cabello, Charli XCX en Rita Ora, maar stond nooit eerder in de Top 40 of Tipparade. Kim kreeg als tiener veel media-aandacht omdat ze al op heel jonge leeftijd een geslachtsverandering onderging.

30 (--) 90’S KID – Di-Rect
Anderhalf jaar geleden vierden de mannen van Di-Rect hun 20-jarig jubileum als Top 40-artiest. De Haagse band scoorde in het voorjaar van 2001 een eerste hitnotering met Just The Way I Do. Inmiddels zijn we twee decennia verder, heeft de oorspronkelijke zanger Tim Akkerman al meer dan tien jaar geleden de microfoon overgedragen aan Marcel Veenendaal en heeft Di-Rect 25 Top 40-hits gescoord. Desondanks lijkt het hoogtepunt van de band nog lang niet in zicht. De grootste hits tot nu toe zijn Soldier On uit 2020 en Through The Looking Glass, waarmee Di-Rect dit jaar tot nummer 8 kwam. Terwijl die hit nog altijd op de elfde plek genoteerd staat is er met 90’s Kid een opvolger. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf.

37 (--) STAR WALKIN’ (LEAGUE OF LEGENDS WORLDS ANTHEM) – Lil Nas X
Fervente gamers zullen het onlinespel League Of Legends vast wel kennen. Dat is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot veel meer dan alleen maar een game. Zo is er tegenwoordig een animatieserie van, stripboeken en er worden zelfs serieuze wereldkampioenschappen georganiseerd. Ook in de muziekwereld is de uitgever van het spel, het Amerikaanse Riot Games, al een tijdje actief. Regelmatig nemen bekende bands en artiesten exclusieve tracks op voor League Of Legends. Dat heeft Lil Nas X nu ook gedaan met Star Walkin’. Het nummer zal worden gebruikt als het officiële anthem van het aankomende WK League Of Legends. Star Walkin’ is de vijfde Top 40-hit voor Lil Nas X.

Foto: cover single